GOTTHARD CHYSTAJÚ NOVÝ ALBUM, ARCH ENEMY S NOVÝM GITARISTOM

Informácie o nových albumoch GOTTHARD a DIVINE TEMPTATION. NIGHTWISH vydajú špeciálnu verziu posledného albumu. ARCH ENEMY už našli nového bubeníka.
Švajčiarska formácia GOTTHARD dokončuje posledné úpravy na novom albume. Novinka sa dostane na pulty 1. júna a bude sa volať Firebirth. Album kapela nahrala v priestoroch vlastného štúdia Yellow House Studios a o vydanie sa postará vydavateľstvo Nuclear Blast. Album Firebirth je prvým, kde esa predstaví nová posila za mikrofónom, Nic Maeder. Ostatní členovia kapely však ubezpečujú fanúšikov, že k žiadnym zmenám a experimentom v ich tvorbe nepríde, práve naopak, album Firebirth sa chcú vrátiť k začiatkom ich tvorby.

Rakúska formácia DIVINE TEMPTATION po štyroch rokoch vydala svoj tretí štúdiový album. Novinka má názov Killer Suites a nachádza sa na nej osem skladieb. Kapela sa sústreďuje na moderné elektronické prvky, no členovia kapely prezradili, že sa sústredili aby na tomto albume vynikol hlavne čistý vokál podporený do detailov prepracovanými inštrumentálnymi linkami. Ukážku z albumu ako aj objednávkový formulár nájdete na tomto odkaze.

Severská formácia NIGHTWISH len nedávno predstavila svoj nový štúdiový album Imaginaerum a už sú tu s ďalšou novinkou.. Nejde síce o klasický štúdiový album, ale o špeciálneho edíciu toho posledného. Táto špeciálna edícia, ktorá vyjde 13. apríla prostredníctvom Nuclear Blast bude obsahovať dve CD a jedno DVD. Na prvom CD sa nachádza klasická verzia albumu Imaginaerum, na druhom audio disku poslucháč nájde orchestriálnu verziu tohto albumu. Na DVD sa nachádza dokument "Making of Imaginaerum" a videoklip ku skladbe Storyline.

Švédsko – nemecká formácia nedávno prišla o svojho gitaristu. Druhý gitarista kapely, Michael Amott však prezradil, že uvoľnené miesto po Chrisovi je už obsadené. Novým členom kapely sa stal Nick Cordle, ktorý hráva aj v kapele ARSIS. Michael priblížil okolnosti prijatia nového člena kapely a to, ako ich prijemne prekvapil: "S Nickom sme začali skúšať už v januári. Najprv nám poslal kopu videí a ja som ho požiadal, či by nemohol zaslať nahrávky, kde hrá naše skladby. Myslel som si, že nám pošle dve alebo tri nahrávky, ale on nám ich poslal viac ako dvadsať! Kompletný setlist, ktorý teraz hráme! Nick zvláda všetko a tak sme radi, že nám odpadli starosti so zaúčaním nového člena na naše zvyky a podobne. Zohral sa s nami skvelo a jeho hra znie naozaj vynikajúco!" Michael ešte dodal, že po prijatí tak skvelého člena do kolektívu z neho opadol obrovský stres. Uvidíme ako sa spolupráca vyvinie.