KORN pracujú na novej nahrávke. Novinky hlásia aj DEVIN TOWNSEND PROJECT, DIAMOND HEAD či MORGOTH

KORN už začínajú pracovať na novom albume. DEVIN TOWNSEND PROJECT ponúka ukážku z nového DVD. FLOTSAM AND JETSAM vydajú nový album. Bohaté novinky dopĺňajú informácie z prostredia kapiel DIAMOND HEAD, BETWEEN THE BURIED AND ME, MORGOTH a GRUESOME.

KORN

Americká skupina KORN začína pracovať na nástupcovi ich zatiaľ poslednej nahrávky „The Serenity of Suffering“ z roku 2016. „Munky a Head už chvíľu písali s rôznymi ľuďmi a potom sa všetci stretneme v štúdiu v Los Angeles. Oni budú pokračovať v písaní, a keď sa vrátim z môjho sólového turné, naskočím späť a napíšem s nimi toho viac. Potom pravdepodobne na konci roka začneme pracovať na novej nahrávke,“ vyjadril sa Jonathan Davis v rádiu KLOS.

DEVIN TOWNSEND PROJECT ponúka ukážku z nového DVD „Ocean Machine – Live at the Ancient Roman Theatre Plovdiv“ v podobe skladby „Truth“. Spomínané DVD, ktoré vyjde 6. júla, sa nahrávalo 22. septembra 2017 v Rímskom divadle v bulharskom Plovdive. Ako názov napovedá, Devin Townsend tu odohral album „Ocean Machine“ v celej dĺžke pri príležitosti jeho dvadsiateho výročia.

Formácia FLOTSAM AND JETSAM vydá 9. novembra u AFM Records nový štúdiový album s názvom „The End of Chaos“. Ešte dodáme, že kapela nedávno oficiálne privítala Kena Maryho ako stáleho bubeníka. Mary začal turné s kapelou počas minulého roka po tom, čo sa Jason Bittner pripojil k OVERKILL.

Legendy novej vlny britského heavy metalu DIAMOND HEAD oznámili, že dokončili nahrávanie nového a zatiaľ nepomenovaného albumu, ktorý vyjde ešte v tomto roku. „Je hotovo, nahrali sme to. Väčšinu sme zmixovali, ostáva ešte jedna skladba. Tešíme sa na reakcie od médií a fanúšikov, keď to vydáme,“ vyjadril sa gitarista Brian Tatler pre nemecký magazín Rock Hard.

Prog metalisti BETWEEN THE BURIED AND ME prezradili, že druhá časť konceptuálneho albumu „Automata“ vyjde 13. júla prostredníctvom Sumerian Records. Prvá časť uzrela svetlo sveta začiatkom marca.

Deatheri MORGOTH pozastavujú svoju činnosť kvôli organizačným a individuálnym dôvodom, čo však neznamená že pôjde o trvalý stav, ale nateraz sú všetky ich aktivity pozastavené. „Je pre nás ťažké konať dostatočne pružne ako kapela. Hlavným dôvodom je, že všetci žijeme po celom Nemecku. Môj dôvod je skutočnosť, že trpím masívnou a mnohonásobnou poruchou sluchu a navyše sa presťahujem do zahraničia kvôli práci,“ vyjadril sa gitarista Sebastian Swart. Druhý gitarista Harry Busse dodal: „Toto rozhodnutie nebolo pre nás jednoduché, ale v tomto momente je potrebné urobiť tento krok. Počiatočná myšlienka v roku 2011 bola odohrať niekoľko koncertov na oslavu 20. výročia albumu „Cursed“. Skutočnosť, že sme pokračovali ďalších sedem rokov nasledovaných novým albumom „Ungod“, nebolo niečo, čo sme predtým očakávali. Chceme sa poďakovať našim fanúšikom, Century Media Records, nášmu manažmentu a Clandestine Music za podporu počas týchto rokov.“

Death metalisti GRUESOME nahrali nový klip k songu „Fatal Illusions“ z chystanej radovky „Twisted Prayers“. Tá vyjde 1. júna prostredníctvom Relapse Records.