Tarja chystá nové DVD, ktoré ponúkne dve odlišné vystúpenia. Novinky aj od POWERWOLF či A PERFECT CIRCLE

TARJA vydá nový živák. POWERWOLF nahrali ďalší videoklip. Biff Byford chystá sólový album. Novinky aj od A PERFECT CIRCLE , FATES WARNING a DEPRESY.

Tarja Turunen. Foto: Tim Tronckoe

Tarja Turunen vydá 27. júla prostredníctvom earMUSIC nový živák nazvaný „Act II“. Fanúšikovia sa môžu tešiť na dve odlišné vystúpenia fínskej divy. Prvá kapitola „Metropolis Alive“ bola natočená dva mesiace pred vydaním albumu „The Shadow Self“. Dvadsať šťastných víťazov z celej Európy sa stalo svedkami intímneho vystúpenia v Metropolis Studios v Londýne, kde Tarja po prvýkrát odohrala piesne z vtedy ešte nevydaného albumu. Druhá časť ponúkne koncert z milánskeho Teatro della Luna Allago obsahujúci hity z jej všetkých sólo albumov a aj piesne od NIGHTWISH ako „Ever Dream“, „Slaying the Dreamer“ či „The Riddler“. Limitovaná edícia bude obsahovať ešte aj koncerty z Hellfestu a poľského festivalu Woodstock.

TARJA – Act II

POWERWOLF natočili nový videoklip ku skladbe s názvom „Demons Are a Girl’s Best Friend“ z ich chystanej radovky „The Sacrament of Sin“, ktorá vyjde 20. júla u Napalm Records.

Spevák Biff Byford zo SAXON chystá sólový album. Pre nemecký magazín Rock Hard prezradil, že na niekoľko týždňov sa odoberie do Švédska, kde napíše a nahrá nejaké demá pre svoj sólo album, na ktorom budú figurovať aj jeho priatelia. Album by mohol vyjsť pod názvom „School of Hard Knocks“.

Kapela A PERFECT CIRCLE má nový videoklip k piesni „TalkTalk“ pochádzajúcej z ich aktuálnej štúdiovky „Eat the Elephant“.

Prog metalisti FATES WARNING zverejnili live videoklip ku skladbe „The Light and Shade of Things“, s ktorým predznamenávajú príchod live albumu „Live Over Europe“, ktorý vyjde 29. júna u InsideOut Music. Spomínaný živák sa nahrával v januári tohto roka počas európskej časti turné k stále aktuálnemu albumu „Theories of Flight“. Na dvoch diskoch vás čaká 23 skladieb so stopážou 138 minút.

Legendárna slovenská skupina DEPRESY vydala nové EP „MMXVIII“, ktoré je prvé so súčasným bubeníkom Hoyasom, ide o dvojskladbový materiál. Ako býva dobrým zvykom u týchto Trenčanov, opäť sa môžete tešiť na krásny obal. „Konečne držíme v rukách ďalší náš produkt! Po dlhých rokoch všakovakých peripetií, ako osobných, pracovných a v neposlednom rade personálnych, je na svete náš prvý materiál s novým bubeníkom. Zatiaľ je to len dvojskladbové EP v podobe elegantne minimalistického, čierno – zlatého digipacku. S výsledkom sme na výsosť spokojní a ako ochutnávka k dlho očakávanému, plnohodnotnému opusu, určite splní svoj účel a vy si môžete spraviť relevantný názor na naše smerovanie. Poďakovanie patrí Mariánovi Ferovi za zvuk, Jánovi Ksinskému (Graphicores) za grafiku, Rastislavovi Bútorovi (Roadfolks) za vydarené foto, Denisovi Špatnému za promo grafiku,“ napísala kapela na svojom facebooku.

DEPRESY – MMXVIII