NIGHTWISH HEADLINERMI TOPFESTU! KREATOR S ĎALŠÍMI NOVINKAMI

Potvrdené, na Topfeste vystúpia NIGHTWISH. KREATOR odtajnili ďalšie info ohľadom novinky. KORPIKLAANI ponúkajú novú skladbu. ROB ZOMBIE sa chystá natočiť nový album. MINISTRY a ich nový klip zo štúdia. AUTOPSY budú mať poriadne naplnené DVD. GOD SEED majú novú zostavu i novinky zo štúdia.
Naozaj ohromujúca správa prišla od organizátorov Topfestu. Headlinerom bude fínska kapela NIGHTWISH! Agentúru SITA o tom informoval PR manažér podujatia Ján Kakaščík. Okrem NIGHTWISH sa v dňoch 29. a 30. 6. môžete tešiť aj na kapely GODSMACK, KABÁT alebo slovenskú kapelu ČAD. Klasické permanentky na festival sa v súčasnosti predávajú za 40 eur, V.I.P. permanentky za 70 eur a jednodňový lístok sa dá kúpiť za 25 eur. Osoby ZŤP a ZŤP-S majú možnosť zakúpiť si vstupenku so zľavou 50 percent, ich sprievod hradí plnú sumu.

KREATOR vypustili do sveta novinku ohľadom ich novej nahrávky Phantom Antichrist. Tá sa týka hlavne limitovanej edície, ktorá bude doslova luxusná! Môžeme čakať „Making of“ nového albumu, klip s názvom Harvesting The Grapes Of Horror a hlavne vystúpenia z Wackenu 2008 a 2011. Natešenosť teda rastie každým dňom.

Fínski folk metalisti KORPIKLAANI nedávno dokončili nahrávanie ich v poradí ôsmeho štúdiového albumu, ktorý má kapela v pláne vydať v lete. Skupina ako ochutnávku preto zverejňuje úplne novú skladbu s názvom Metsälle. Frontman Jonny jej text komentoval nasledovne: „Metsälle je niečo ako druh modlitby k antickým bohom a požiadavka o šťastie pre lov hlbokom lese v chladnom zimnom období. Je to modlitba za úspech a hlavne k bezpečnej ceste cez nebezpečnú mrazivosť.

ROB ZOMBIE je späť! Tento všestranný človek totiž oznámil, že so svojou zostavou vstúpi do štúdia prvého júna a začne písať novú kapitolu vo svojom hudobnom dedičstve. Album by mal vyjsť ešte v tomto roku. Pred natáčaním si však kapela ešte vychutná turné s legendou MEGADETH, s ktorou nekoncertovala už od začiatku 90.rokov.

Znovu aktivovaní MINISTRY zverejnili v poradí už jedenáste video mapujúce nahrávanie ich novinky Relapse. Video si môžete pozrieť pod dnešnými novinkami.

Born Undead je názov nového DVD od šialencov AUTOPSY. Na DVD máme očakávať množstvo materiálu, ktorý bude zahŕňať promo videá, dokumenty z ciest a štúdia, koncerty z Deathfest Maryland či z festivalu Party.San. Na artworku spolupracoval Kent Mattieu, ktorý s kapelou pracoval už v minulosti.

Novú zostavu hlásia black metalisti GOD SEED, v ktorých pôsobia i Gaahl a King z niekdajších GORGOROTH. Do kapely prichádza Sir (DJERV), Kenneth (MOTORPSCHYCO), Geir (DIMMU BORGIR) a Lust (THE BATALION). Kapela takisto pokračuje v prácach na novinke. Hudba je napísaná a momentálne nahrávaná na viacerých miestach v Nórsku a Gaahl momentálne pracuje na textoch a vokálnych linkách. Dátum vydania žiaľ zatiaľ stanovený nebol. Čakajme teda ďalej.