Zomrel ďalší člen legendárnej PANTERY, bubeník Vinnie Paul

Hudobný svet zasiahla ďalšia nečakaná a veľmi smutná správa. Zakladateľ PANTERY odišiel na druhý svet 14 rokov po smrti svojho brata.

V piatok večer zomrel vo veku 54 rokov bubeník Vincent Paul Abbott, známy ako Vinnie Paul, zakladajúci člen legendárnej formácie PANTERA, skupina to oznámila na facebooku. Zatiaľ nik nezverejnil príčinu smrti.

Vinnie Paul (1964 – 2018) Image by © Manuel Nauta/NurPhoto/Corbis

„Rodina vás žiada, aby ste v týchto ťažkých časoch rešpektovali ich súkromie,“ píšu skupiny DAMAGEPLAN a HELLYEAH, ktorých bol tiež súčasťou.

Vinnie Paul založil PANTERU so svojim bratom Darrellom Lanceom Abbottom, známym ako Dimebag Darrell v roku 1981. Po 9 albumoch sa členovia skupiny začali navzájom odcudzovať a v roku 2003 ukončili činnosť tejto legendárnej kapely. Bratia Abbottovci založili v roku 2004 projekt DAMAGEPLAN s novým spevákom a basákom a v roku 2004 vydali jediný album.

Všetci dobre vedia, že práve v roku 2004 postihla rodinu Vinnieho Paula a metalový svet tragická udalosť, keď presne na výročie vraždy Johna Lennona 8. decembra 2004 počas koncertu kapely DAMAGEPLAN vtrhol na pódiu „fanúšik“ Nathan Gale, ktorý strelil gitaristu Dimebaga Darrella trikrát do hlavy. Okrem neho zahynuli ďalší traja ľudia, vrátane útočníka.

Vinnie je už opäť so svojim bratom….

Bubeník Vinnie Paul niesol smrť svojho brata Darrella Lancea Abbotta veľmi ťažko, ako aj milióny fanúšikov na celom svete. Aj napriek tomu sa rozhodol pokračovať a založil v roku 2006 kapelu HELLYEAH spolu s bývalými členmi formácie MUDVAYNE. Nahrali spolu 5 albumov.

„Nechcem tomu uveriť, R.I.P. nášmu bratovi Vinniemu. Je mi veľmi smutno z jeho smrti. Bolo úžasné, keď s nami Pantera hrala, a Vinnie bol vždy v prvom rade na všetkých koncertoch Kiss. Rodine vyjadrujem úprimnú sústrasť,“ napísal frontman skupiny KISS Paul Stanley.

Vinnie bol bubeníckou legendou, aj keď sa o ňom až tak veľmi nehovorilo. Jeho práca so synkopami na kopákoch položila základ pre štýl hry v moderných metalových subžánroch.

Vinnie Paul sa narodil 11. marca 1964 v Abilene v Texase. Zomrel 22. júna v Las Vegas, 14 rokov po smrti svojho milovaného brata Dimebaga. Česť jeho pamiatke.