Kongen Fest 2018 otvorí metalový piatok. Tešte sa na DEPRESY, ATTACK OF RAGE a ďalších

Na Liptove sa začiatkom augusta uskutoční siedmy ročník multižánrového festivalu Kongefest. My dávame do pozornosti úvodný deň, patriaci kapelám extrémnej gitarovej muziky.

METAL FRIDAY

ATTACK OF RAGE (Sk – Bánovce nad Bebravou) – grindcore
DEPRESY (Sk – Trenčín) – death/black
FEEL A CURSE (Sk – Liptovský Mikuláš) – death metal
EMPYRION (Sk – Nitra) – death/black
ACID FORCE (Sk – Banská Bystrica) – thrash metal
DISTAX (Sk – Poprad) – crust

3.- 4. augusta 2018, Liptovský Hrádok – Autocamping Borová Sihoť
Štart: 17:30 (3.8.)., Vstupné: 12 eur (predpredaj na celý festival), NA MIESTE: piatok – 10 eur, sobota: 12 eur, oba dni: 15 eur.

Po ročnej odmlke sa prebudí festival zo svojho spánku v auguste 2018. S načerpanou energiou sa púšťame do príprav siedmeho ročníka open air festivalu Kongen Fest – Pre priateľov a dobrých ľudí.

Festival sa ako každý rok odohrá na hranici medzi civilizáciou a prírodou, na mieste kadiaľ preteká rieka Váh a delí mesto od hôr, v oblasti zvanej Borová Sihoť pri Liptovskom Hrádku.

DISTAX
Začneme rovno od podlahy, kapela DISTAX a ich kvalitný úderný crust otvorí piatkový večer. Partička z Popradu a ich tvorba je inšpirovaná aj kapelami ako Massmord (Swe), Adacta, Martyrdöd (Swe), 3rdAge Attack (Esp), Hippie Killer alebo Silence (Pol). Koncom marca vydali nový album „Question Authority“ ako split 12” s kapelou CONCUSSA pod hlavičkou Ingot – Andrejco records.

ACID FORCE

Energický thrash metal z Banskej Bystrice. Aktívna kapelka pozostávajúca aj z bývalých členov Anstratus, ktorá má od svojho vzniku v roku 2014 na konte debutový full-length album „Atrocity for the Lust“, ktorý zbiera pozitívne ohlasy na všetky strany. Okrem iného si stihli zahrať aj na známom festivale Brutal Assault. Fanúšikovia Motörhead, Anthrax, Toxic Holocaust, Slayer, Kreator či Sodom si prídu určite na svoje!

EMPYRION

Nitrianska black/death metalová skupina EMPYRION vznikla v priebehu roka 2011. Už koncom nasledujúceho roka vydáva pod hlavičkou Gothoom Productions svoj debutový album „Mindshifter“, pod ktorého štúdiový zvuk sa producentsky podpísal Roland Grapow. Hudba tejto skupiny sa vyznačuje nespútanou dravosťou, brachiálnou energiou a temnou melodikou. Bohato inštrumentalizovaný debut „Mindshifter“ odkrýva pri každom pozornom počúvaní nové vrstvy svojej komplexnej mozaiky. Chalani to bezpochyby vedia aj naživo! Treba vidieť!

FEEL A CURSE

Na domácej pôde sa predstavia aj FEEL A CURSE – úderný poctivý death metal s nádychom 90. rokov a patričnou dávkou chytľavosti. Od svojho vzniku majú na konte jedno EP a debutové dlhohrajúce CD s názvom „Shadows In Mind“. Určite zaznejú klasické skladby z obidvoch nahrávok a predstavia aj niečo z novej tvorby.

DEPRESY

DEPRESY sú pojem, ktorý netreba na slovenskej scéne mimoriadne predstavovať. Chalani to drhnú na scéne so svojim atmosferickým death metalom už neuveriteľných 27 rokov, od roku 1991. Počas doby svojej existencie nahrali tri dlhohrajúce albumy, z ktorých určite zahrajú to najlepšie, a snáď sa dočkáme aj niečoho z ich asi najzásadnejšej nahrávky „A Grand Magnificence“. Ich hudba sa vyznačuje rýchlosťou, melodikou, nápaditosťou a precíznym živým prevedením. Trenčania sa predstavia s novou posilou na bubeníckom poste Hoyasom z ATTACK OF RAGE.

ATTACK OF RAGE

Grindcore Animals! Nadupaný grindcore z Bánoviec, ktorý určite poteší nejedného fanúšika Nasum či Rotten Sound. Kapela má za sebou vystúpenia na Obscene Extreme a Brutal Assaulte. Na konte má tri full-length záseky a nespočetné množstvo koncertov, to je vizitka ATTACK OF RAGE. Aktuálny album „Dogma“ potvrdzuje ich vrcholnú formu a definuje vlastnú tvár kapely. Energická animálna šou útočiaca svojou zúrivosťou bude určite patriť k vrcholom večera.

FB Event

Plagát k metalovému piatku

Tlačová správa