POZNÁME MAJITEĽOV CIEN REVOLVER GOLDEN GODS AWARDS

V Los Angeles sa odovzdávali ceny magazínu Revolver. Švédi ENGEL majú nový videoklip. Na Basinfirefeste sa predstavia aj XIII. STOLETÍ. Liv Kristine (LEAVES EYES) si na chystanej sólovke zaspieva duet. Nóri TRAIL OF TEARS dokončili práce na novom albume. THREAT SIGNAL opustil bubeník. Slovenské kapely SUBURBAN TERRORIST a MINDSTROM vydali debutové albumy.
Prestížne ceny amerického časopisu Revolver nazvané Revolver Golden Gods Awards  už poznajú svojich majiteľov. Ceny sa odovzdávali 11. apríla v Los Angeles. Ponúkame vám prehľad víťazov jednotlivých kategórií. Best Guitarists: Jinxx and Jake Pitts (BLACK VEIL BRIDES), Best Drummer: Jeremy Spencer (FIVE FINGER DEATH PUNCH), Paul Gray Best Bassist: Nikki Sixx (MÖTLEY CRÜE, SIXX: A.M.), Riff Lord: Slash, Comeback Of The Year: SLIPKNOT, Best International Band: X JAPAN, Best Live Band: AVENGED SEVENFOLD, Best Vocalist: Amy Lee (EVANESCENCE), Most Metal Athlete: CM Punk (WWE wrestling), Most Dedicated Fans: AVENGED SEVENFOLD, Album Of The Year: KORN – The Path Of Totality, Golden God: Gene Simmons (KISS), Ronnie James Dio Lifetime Achievement Award: RUSH.

Švédska melodic death metalová kapela ENGEL zverejnila nový videoklip ku skladbe Question Your Place, ktorá sa bude nachádzať na novom albume Blood of Saints. Videoklip režíroval Kristofer „Kiggs“ Carlsson. My ešte dodajme, že nový album vyjde 18. mája prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist a bude na ňom 11 skladieb.

Karneval na X. ročníku Basinfirefestu v podání XIII. STOLETÍ! Pořadatelům nadcházejícího ročníku Basinfirefestu se podařilo zajistit exkluzivní vystoupení gothic rockové kapely XIII. STOLETÍ! Jejich exkluzivní show na Basinfirefestu 2012 bude doprovázena speciálním programem! Pozor! Jedná se o první vystoupení této kapely v Plzeňském kraji. XIII. STOLETÍ si během svého působení na české scéně získali slušnou základnu fanoušků, a to nejen kvůli zajímavému žánru, ale i díky originálnímu podání jejich tvorby. Úspěchy však sklízejí i za hranicemi své vlasti, zejména v Polsku. Vstupenky můžete i nadále zakoupit za skvělých 850 Kč. Přijďte si užít velkolepou narozeninovou party Basinfirefestu! – Tlačová správa.

Liv Kristine (LEAVES EYES) prezradila, že na jej chystanom štvrtom sólovom albume bude mať duet s nemeckým spevákom Tobiasom Regnerom, ktorý je víťazom tretieho ročníka nemeckej talentovej speváckej súťaže Deutschland Sucht Den Superstar, čo je niečo ako American Idol. Skladba, v ktorej si Liv zaspieva s Tobiasom sa volá Vanilla Skin Delight.

Nóri TRAIL OF TEARS dokončili práce na siedmom štúdiovom albume. Album produkoval Terje Refsnes a nahrával sa vo francúzskom Marseille. Kapela v súčasnosti hľadá vhodné vydavateľstvo, ktoré by im vydalo nový album. Pod dnešnými novinkami nájdete video z nahrávania vokálov.

Kanaďanov THREAT SIGNAL opúšťa bubeník Alex Rüdinger. Dôvodom jeho odchodu je to, že sa chcel pohnúť  ďalej. Rüdinger prezradil, že chystá aj nejaké nové hudobné veci. Nechajme sa teda prekvapiť.

Slovenská death metalová formácia SUBURBAN TERRORIST vydáva debutový materiál Cut-Throat From the World of Obession prostredníctvom Gothoom Productions. O mix a mastering debutu sa postarali bratia Slawek a Wojtek Wieslawski z poľského štúdia Hertz (BEHEMOTH, VADER, DECAPITATED).

Mladá slovenská kapela MINDSTORM vydala v týchto dňoch debutový album nazvaný Confluence, na ktorom sa nachádza 9 skladieb. Kapela hrá moderný melodický metal s core prvkami. Artwork debutového materiálu nájdete pod dnešnými novinkami.