Kapela zmenila rockovú hudbu. O dva týždne sa HELMET predstavia v Bratislave

Skupinu za svoj vzor označujú FAITH NO MORE, NINE INCH NAILS, GODSMACK, TOOL aj PANTERA. Na HELMET sa môžete tešiť začiatkom augusta.

HELMET (Usa) alternative metal/post hardcore

Pondelok 6.8.2018, Bratislava – Randal

Gitarista, spevák, skladateľ a najmä kultová osobnosť rockovej hudby Page Hamilton vystúpi už 6. augusta v Bratislave so svojou kapelou HELMET. Skupina je považovaná za zakladateľa nu-metalu a priekopnícku v oblasti experimentálneho, nového zvuku. V jej osadenstve sa vystriedalo aj množstvo muzikantov z iných, komerčne slávnejších skupín (BIOHAZARD, ANTHRAX, THE CULT, TESTAMENT).

Sám Hamilton spolupracoval s radom kapiel. Hrával ako gitarista s Davidom Bowiem. Jeho hlas počuť v pesničke “All for Nothing” na albume “The Hunting Party” od LINKIN PARK. Kontroverziu vyvolal aj spevákov románik s herečkou Winonou Ryder, ktorý vraj inšpiroval texty na albume “Size Matters”. Ich skladba “Just Another Victim” znie aj na soundtracku k filmu “Judgement Night” po boku hviezd ako FAITH NO MORE, HOUSE OF PAIN, LIVING COLOUR, RUN DMC či CYPRESS HILL.

Skupina HELMET vznikla v roku 1989 v New Yorku, na konte má osem radových albumov a dve výberovky. Najväčší úspech dosiahla s nahrávkou “Meantime” z roku 1992, ktorý sa aj vďaka hitom “Unsung” a “In the Meantime” dostala na 68. miesto rebríčka Billboard. Vďaka inovátorstvu je kapela považovaná za spojítko medzi starou metalovou školou a novou vlnou indie rocku. Za vzor a inšpiráciu ju udávajú legendy ako FAITH NO MORE, TOOL, PANTERA, MASTODON, GODSMACK, NINE INCH NAILS a mnoho ďalších. Pripisuje sa im veľký podiel na samotnom vzniku a definovaní žánra nu-metal.

HELMET vystúpia v pondelok 6. augusta v klube Randal v Bratislave. Vstupenky od 23 eur sú v predaji exkluzívne cez Listocheck.sk.

Vstupenky TU

FB Event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa