Obnovený More Than Fest: Festival bude dva dni, headlinerom DIRE STRAITS EXPERIENCE

More Than Fest je späť. Organizátori chcú zachovať tradíciu a na záver augusta pripravujú dvojdňový festival.

MORE THAN FEST renewed

DIRE STRAITS EXPERIENCE (Gbr)
MASTERPLAN (Int)
FREEDOM CALL (Ger)
TIMO TOLKKI (Fin)
SYMFOBIA (Sk)
RAVENCLAW (Sk)
MIDNIGHT SCREAM (Sk)
a ďalší

25./26.8.2018, Zvolenská Slatina – Všešportový areál

DIRE STRAITS EXPERIENCE

DIRE STRAITS zahrajú na Slovensku exkluzívne v roku 2018, práve na obnovenom festivale More Than Fest 2018 v nedeľu 26. augusta. Pre fanúšikov sa črtá uvidieť legendárne hity tejto formácie práve v závere augusta, pretože sa nepredpokladá, že kapela do srdca Slovenska by zavítala opäť. Kto zaváha, možno ich už neuvidí. S Markom Knopflerom je to už vlastne nemožné a úlohu hrá aj vek muzikantov.

„Zavrite oči a ponorte sa do takmer identickej atmosféry koncertov rokov sedemdesiatych, osemdesiatych a deväťdesiatych,“ prízvukuje promotér akcie Ján Poliak. „Ešte aj po vypočutí menej známych skladieb si jednoznačne poviete, tak takáto fantastická muzika sa tvorila na Ostrovoch v tej dobe,“ dodáva.

Veselé skladby poprekladané smutnejšími, precítené balady a naozaj skvelé muzikantské výkony ! Od rockových skladieb, rock´n´rollových pasáží, cez bluesové, vyhrávky na gitarách, saxofóne a klávesoch. Hviezdni muzikanti z DIRE STRAITS EXPERIENCE sú toho zárukou. To všetko vám venujú za takmer 2 hodiny svojho vystúpenia vo Zvolenskej Slatine.

Prvý deň festivalu bude viac heavy metalový, vystúpia tu totiž známe kapely ako MASTERPLAN, FREEDOM CALL alebo tvorca kapely a stvoriteľ fenomenálneho úspechu skupiny STRATOVARIUS. Na More Than Fest zavíta Timo Tolkki so svojou kapelou, odohrajúcou zásadné hity jeho kariéry.

FREEDOM CALL rozhýbali takmer 3000 ľudí vo Zvolenskej Slatine v roku 2016 a určite nadchli všetkých, ktorí ich sledovali. MASTERPLAN v čele s lídrom Rolandom Grapowom konečne zažijú čiastočne domácu atmosféru, keďže Roland žije vo Zvolenskej Slatine. Ich posledný album „PumpKings“ vyšiel minulý rok a obsahuje nanovo nahrané skladby z jeho kariéry v hviezdnych HELLOWEEN. NA More Than Feste zaznejú exkluzívne aj tie.

Timo Tolkki je stále rešpektovanou osobou svetového neoklasického metalu. Najväčšiu kariéru urobil v STRATOVARIUS, ktorých doslova vypiplal z neznámej kapely až na vedúcu stálicu štýlu. Po svojom odchode postavil na nohy projekt REVOLUTION RENAISSANCE, neskôr superzoskupenie SYMFONIA a nakoniec rockovú operu AVALON. Na nej sa objavili známi muzikanti ako Floor Jansen z NIGHTWISH, Alex Holtzwarth z RHAPSODY, Michael Kiske z HELLOWEEN či Tony Kakko zo SONATA ARCTICA a plejáda ďalších. V Slatine odohrá jediný koncert v roku 2018, tešiť sa môžete na výber „stratohitov“ a sólových skladieb. Timo Tolkki je priebežne známy aj ako nechcená obeť českého bulváru, pretože je manželom Dominiky Gottovej a tým pádom zať samotného božského Káju Gotta.

Obnovený More Than fest obohatia aj popredné slovenské kapely na čele s čoraz populárnejšími Nitranmi SYMFOBIA. Tých dopĺňajú RAVENCLAW, MIDNIGHT SCREAM a MOFOKILLER.

Usporiadateľom festivalu je Profi Event s.r.o., vstupenky sa dajú kúpiť v sieti Ticketportal.

Plagát k obnovenému More Than Festu

Tlačová správa