NOVINKY OD SERJA TANKIANA, NILE, DESTRUCTION ALEBO ENSLAVED

Serj Tankian zverejnil ochutnávku z chystaného singla. DECAPITATED a AT VANCE majú nové klipy. Ozzy Osbourne je päťnásobným starým otcom. NILE zverejnili artwork nového albumu. DESTRUCTION sa dostalo v Ekvádore nevídanej pocty. ENSLAVED sa upísali Nuclear Blastu. Herman Frank (ACCEPT) vydá sólový album. MISERATION chystajú tretí album. Česká kapela GENUINE RELIEF vydá debut.
O pripravovanom treťom sólovom albume Harakiri od Serja Tankiana sme vás už informovali. Tankian zverejnil v týchto dňoch úryvok z pripravovaného singla Figure It Out. My ešte pripomíname, že nový album sa dostane na pulty predajní 10. júla prostredníctvom Reprise Records/Serjical Strike.

Poliaci DECAPITATED natočili nový klip ku skladbe Homo Sun, ktorá sa nachádza na ich aktuálnom albume Carnival Is Forever. Klip sa natáčal v Krakowe s dobrými kamarátmi kapely DECAPITATED. „Náš nový videoklip ku skladbe Homo Sun je úplne iný ako ostatné. Je naozaj jednoduchý, ale s rovnakou energiou. Pozrite si ho!“, nechal sa počuť gitarista kapely Waclaw „Vogg“ Kieltyka. Vy sa o Voggových slovách môžete presvedčiť nižšie.

Ozzy Osbourne sa stal 24. apríla už päťnásobným starým otcom. Jeho 26 ročnému synovi Jackovi a jeho snúbenici, herečke Lise Stelly sa narodila dcérka Pearl.

Nedávno me priniesli informáciu o novom, v poradí siedmom štúdiovom albume NILE, ktorý dostal do vienka názov At The Gate Of Sethu. Novinka vyjde 29. júna prostredníctvom Nuclear Blastu. NILE zverejnili artwork tohto albumu, ktorý nájdete nižšie.

V Ekvádore sa dostalo nemeckej thrashovej legende DESTRUCTION naozaj zaujímavej pocty. Kapela dostala podobne ako hollywoodske hviezdy vlastnú „hviezdu“ umiestnené v chodníku v meste Quito. „Je kurevsky skvelé vidieť, že nemecký metal dostal ocenenie v Andách. Latinskoamerická metalová scéna je najlepšia na svete! Ďakujeme za podporu, motherfuckers,“ po svojom okomentoval túto udalosť líder kapely Schmier. DESTRUCTION odohrajú v máji severoamerické turné k 30. výročiu kapely spoločne s formáciami  WARBRINGER, VITAL REMAINS a PATHOLOGY. Nemecké trio zároveň aj pracuje na výročnom albume, ktorý by mal vyjsť koncom tohto roka.

Uznávaná nórska kapela ENSLAVED podpísala kontrakt s vydavateľským gigantom Nuclear Blast. Kapela spolupracovala s týmto labelom, ale iba na americkom trhu, kde im Nuclear Blast vydal albumy Vertebrae (2008) a Axioma Ethica Odini (2010). V Európe sa o ich distribúciu postaralo vydavateľstvo Indie Recordings. Nuclear Blast, tak už bude mať pod palcom distribúciu ENSLAVED na celom svete. Kapela momentálne pracuje na novom albume, ktorý by mal vyjsť na jeseň tohto roku.

Jeden z najprestížnejších nemeckých gitaristov Herman Frank (ACCEPT) plánuje vydať 22. júna nový sólový album Right In The Guts, na ktorom bude 13 nových skladieb. Frankova sólovka vyjde pod hlavičkou vydavateľstva Metal Heaven.

Power metalisti AT VANCE ponúkajú nový videoklip ku skladbe Facing Your Enemy. Pieseň pochádza z rovnomenného albumu, ktorý vychádza práve dnes prostredníctvom AFM Records. Na novinke bude 12 nových skladieb.

Tretí album plánujú vydať Švédi MISERATION 2. júla. Novinka dostala názov Tragedy Has Spoken

Česká kapela GENUINE RELIEF vydá 5. mája debutový album Behind the Smile, ktorý pokrstí v ten istý deň na akcii zvanej Blacksun Festival v pražskom klube Exit-Us.