MACHINE HEAD nahrali novučičký klip. Vyjde špeciálny box set MAYHEM z obdobia s vokalistom Deadom

MACHINE HEAD a KORPIKLAANI s novými klipmi. MAYHEM vydajú raritný box set. MOONSPELL a ALTER BRIDGE ponúkajú ukážky z nových DVD. SUICIDAL TENDENCIES zas ukážku z nového albumu. ABORTED zverejnili novú skladbu. TÝR so zmenou v zostave. MIDNIGHT SCREAM v októbri poslednýkrát v aktuálnej zostave.

MACHINE HEAD

Americká formácia MACHINE HEAD natočila nový videoklip ku skladbe „Volatile“, pochádzajúcej z ich aktuálnej štúdiovky „Catharsis“ vydanej v januári tohto roka. Textový obsah skladby kritizuje spoločnosť a je venovaná Heather D. Heyerovej, ktorá prišla o život počas protestu proti neonacizmu a bielej nadradenosti v Charlottesville vo Virgínii v auguste 2017.

Aj folk metaloví KORPIKLAANI majú nový klip, konkrétne k songu „Henkselipoika“ z ich chystaného albumu „Kulkija“, ktorý vyjde 7. septembra u vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Vydavateľstvo Peaceville Records vydá 16. novembra kapele MAYHEM box set s názvom „Cursed in Eternity“ zameraný na obdobie kapely, kedy v nej pôsobil vokalista Dead. Toto vydanie bude obsahovať 6 vinylov (picture disky), sedempalcový singel, 92-stranovú knihu, plagáty a DVD s doteraz nezverejnenými zábermi z koncertov z Jessheimu a Sarpsborgu spolu so zábermi zo skúšobne.

Box set MAYHEM

Portugalci MOONSPELL zverejnili ukážku z nového DVD „Lisboa Under the Spell“ v podobe skladby „Herr Spiegelmann“. Na spomínanom DVD, ktoré vyjde 17. augusta u Napalm Records, nájdete tri vystúpenia z Lisabonu, kde odohrala kapela albumy „Wolfheart“, „Irreligious“ a „Extinct“ v ich celej dĺžke. Tešiť sa môžete aj na bonusy obsahujúce dokumenty o kapele a zákulisí koncertov a taktiež bohatú fotogalériu.

Kapela ALTER BRIDGE zverejnila ukážku z chystaného DVD „Live at the Royal Albert Hall“ v podobe piesne „Words Darker Than Their Wings“. Materiál sa nahrával v októbri minulého roka, keď ALTER BRIDGE odohrali dva vypredané koncerty v londýnskej Royal Albert Hall za doprovodu 52-členného orchestra Parallax s dirigentom Simonom Dobsonom. DVD uzrie svetlo sveta 7. septembra vďaka vydavateľstvu Napalm Records.

Crossover/thrash metalová formácia SUICIDAL TENDENCIES zverejnila skladbu s názvom „F.U.B.A.R.“ z ich chystanej radovky „Still Cyco Punk After All These Years“. Tá vyjde 7. septembra, avšak z väčšej časti obsahuje znovunahraté skladby zo sólovky Mikea Muira „Lost My Brain! (Once Again)“ z roku 1996.

Death metalisti ABORTED vypustili do sveta novú skladbu „TerrorVision“ z ich rovnomennej štúdiovky. Tá oficiálne vychádza 21. septembra prostrendíctvom Century Media Records.

Terji Skibenæs, dlhoročný gitarista kapely TÝR oznámil svoj odchod. „Oficiálne opúšťam skupinu TÝR po 17 rokoch. Medzi mnou a ostatnými nie je žiadna dráma, ani nič, čo by sa stalo, len už nemám radosť z hrania hudby v štýle TÝR. Chcem poďakovať Heri Joensenovi a Gunnarovi Thomsenovi za všetok čas a kapele želám do budúcnosti všetko najlepšie. Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu v priebehu rokov. Moje posledné vystúpenie bude v auguste na Sabaton Open Air,“ uvádza na svojom facebooku. Kapela medzitým oznámila, že novým gitaristom sa stal Attila Vörös (ex-SATYRICON (live), ex-NEVERMORE (live)).

Slováci MIDNIGHT SCREAM oznámili na svojom facebooku nemilú správu. Niekdajší víťazi Wacken Metal Battle Slovakia z roku 2013 už v aktuálnej zostave hrať nebudú. „Priatelia, fanúšikovia. V októbri vo Vrútkach odohráme naše posledné vystúpenie. Za mikrofón sa tejto akcii postaví bývalý spevák kapely Ivan Bozó (z obdobia albumov „My Girlfriend Death“ a „The Storm…“ z rokov 2001 a 2004), následne sa súčasná zostava MIDNIGHT SCREAM rozchádza,“ napísala kapela na facebooku.