Piatkové novinky: Tarja Turunen, ARCH ENEMY, DISTURBED či SICK OF IT ALL

TARJA s ďalšou ukážkou z nového DVD. ARCH ENEMY ponúkajú zábery z natáčania videoklipu. DISTURBED a SICK OF IT ALL vydajú nové albumy. KILLER BE KILLED píšu nový materiál. TERRORIZER zverejnili novú skladbu. SINSAENUM s novým lyric videom.

Tarja Turunen

Tarja Turunen vypustila do sveta ďalšiu ukážku z jej nového DVD „Act II“, tentokrát v podobe skladby „Die Alive“. Spomínané DVD vyšlo 27. júla u earMUSIC a obsahuje dve vystúpenia, konkrétne z Metropolis Studios v Londýne a z milánskeho Teatro della Luna Allago aj s hitmi od NIGHTWISH. Limitovaná edícia ponúka aj koncerty z Hellfestu a poľského festivalu Woodstock.

Kapela ARCH ENEMY zverejnila video poodhaľujúce zákulisie z natáčania videoklipu k piesni „The Eagle Flies Alone“ z ich stále aktuálnej štúdiovky „Will to Power“.

Formácia DISTURBED oznámila, že 19. októbra im vyjde nový štúdiový album s názvom „Evolution“, z ktorého zverejnili ochutnávku v podobe singla „Are You Ready“ podporeného aj videoklipom.

Hardcoroví veteráni SICK OF IT ALL vydajú 2. novembra u Century Media Records nový štúdiový album nazvaný „Wake the Sleeping Dragon!“. Novinku produkoval Jerry Farley, o mix a mastering sa postaral Tue Madsen.

Max Cavalera prezradil v rozhovore pre web Metal Underground, že superskupina KILLER BE KILLED začala proces písania nového materiálu. „Máme desať demo nahrávok. Troy Sanders je viac zapojený, čo som chcel od začiatku, takže to bude skvelé.“ Ešte dodáme, že zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť v priebehu budúceho roka.

Grinderi TERRORIZER majú vonku novú skladbu s názvom „Invasion“ z ich chystanej radovky „Caustic Attack“, ktorá vyjde 12. októbra u vydavateľstva The End Records.

Projekt SINSAENUM vypustil do sveta lyric video k songu „I Stand Alone“ pochádzajúceho z pred pár dňami vydanej dosky „Repulsion for Humanity“.