ČESKO-SLOVENSKÁ VÝMENA: SEVEN UŽ TENTO VÍKEND NA SLOVENSKU

SEVEN (Cze)
TRISTANA (Sk)

04.05.12 – 19:30, Piano club, Trenčín, 4 € vstup plus STILL BLEEDING
05.05.12 – 19:30, Apollo music club, Považská Bystrica, 2,50 € vstup plus FINAL DECADE

Česká skupina hudobníkov sa po prvej časti spoločného koncertovania s TRISTANOU v susednom Česku chystá pokoriť slovenskú pôdu. Pozvánka od metalovej TRISTANY nesie dátum 4.máj a prípravu na príchod SEVEN-ov zahájili už aj priestory trenčianskeho Piana.
Z Českých Budějovíc dorazí kapela SEVEN, ktorá v minulom roku oslávila slušnú 15-tku. Vo svojom historickom kalendári uskutočnených koncertov majú zapísané hranie po boku zvučných mien ako U.D.O., RAGE, Doro Pesch, URIAH HEEP, HAMMERFALL či Marty Friedman a mnohé ďalšie. O zaručene kvalitnú dávku progresívneho metalu preto po takej pestrej minulosti isto núdza nebude.

Skupina predstaví slovenskému publiku skladby z najnovšieho, v poradí šiesteho albumu FREEDOM CALL, poznačeného vplyvom Victora Smolskeho. Výnimočnosť skladieb z albumu však neostáva len pri mene gitaristu z nemeckej formácie RAGE, Seven sa môže popýšiť výnimočným statusom kapely zastrešovanej vydavateľským gigantom NUCLEAR BLAST.

Na Slovenskú pôdu povolali českú štvorku slovenskí alternatívni metalisti TRISTANA. „Honza „Kirk“ určite patrí medzi špičku súčasných českých hudobníkov. Či on alebo celá banda spĺňa všetky atribúty kvalitného muzikanta a preto sa opäť tešíme na spoločné zdieľanie jedného pódia",  tvrdí Peter Wilsen, líder kapely TRISTANA.

Po piatkovom koncerte v Trenčíne sa kapely presunú do zhruba 50 kilometrov vzdialeného považsko-bystrického Apollo klubu, kde v sobotu 5. mája odohrajú posledný zo spoločných jarných koncertov.

Tlačová správa