NOVÝ ALBUM SLIPKNOT MOŽNO UŽ V ROKU 2013

Žeby sme sa predsa len dočkali nového štúdiového albumu SLIPKNOT? Doro Pesch vydá v lete nové EP. TANKARD prezradili dátum vydania nového jubilejného albumu. Skladba od MANOWAR bude ústrednou melódiou nového filmu El Gringo. STONE SOUR a EVOCATION prišli o basgitaristov. Sliačska kapela GOT BLUE BALLS natočila svoj prvý klip v histórii. Česká formácia WOLFRAM taktiež ponúka nový videoklip.
Sid Wilson (SLIPKNOT) povedal pre server NME.com, že SLIPKNOT sa chystajú nabudúci rok do štúdia, kde by mali začať nahrávať dlho očakávaného pokračovateľa predošlého albumu All Hope is Gone z roku 2008. Ako povedal Wilson, SLIPKNOT absolvujú v lete jedno vystúpenie na Mayhem festivale, potom Corey Taylor a Jim Root budú dokončovať nový album STONE SOUR a potom by mal prísť na rad nový album od SLIPKNOT. Po smrti Paula Greya sa vyjadrili členovia kapely, že nové veci bez neho nahrávať nechcú. Nechceli však bez neho ani koncertovať a predsa koncertovali. Takže sa nechajme prekvapiť, čo bude pravdy na tejto informácii…

Nemecká metalová kráľovná Doro Pesch prezradila, že 3. augusta vydá nové EP nazvané Raise Your Fist In The Air prostredníctvom labelu Nuclear Blast. EP vyjde vo formáte cd, na vinyle a taktiež aj digitálne a bude obsahovať 4 nové skladby.

Nemeckí pivkári TANKARD, ktorých dva slovenské koncerty sa presunuli na marec 2013 prezradili, že ich 15. štúdiový album A Girl Called Cerveza vydaný pri príležitosti 30. výročia kapely, vyjde 27. júla prostredníctvom Nuclear Blastu. Na novinke sa môžete tešiť na 10 skladieb.

Ústrednou melódiou nového filmu El Gringo, v ktorom si zahrajú Scott Adkins, Christian Slater alebo Yvette Yates bude nová pieseň od legendárnych MANOWAR. Na verejnosť ešte neprenikli informácie, že ktorá to bude, pretože by to mala byť pieseň z pripravovaného albumu.

STONE SOUR oznámili, že už nepočítajú so službami basgitaristu Shawna Economaki. Kapela okolo Coreyho Taylora (SLIPKNOT) má už za neho aj náhradu, avšak meno nového basáka zatiaľ tají.

O basáka prišli aj švédski deatheri EVOCATION. Martin „Tore“ Toresson opúšťa kapelu kvôli strate motivácie. Skupina začala za neho usilovne hľadať náhradu.

Čoraz populárnejšia slovenská rock n rollová formácia GOT BLUE BALLS natočila svoj úplne prvý videoklip ku singlu Move On. Skladba pochádza z debutového albumu tejto kapely. Klip sa nahrával 14. októbra v rámci jeho krstu v kultúrnom dome v Sliači. Okrem letných koncertov chystajú GOT BLUE BALLS zapracovať aj na nových skladbách, ktoré by sa začiatkom budúceho roka mali objaviť na ich druhom štúdiovom albume. Spomínaný videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Česká kapela WOLFRAM zverejnila video ku skladbe Let Them Be, ktorá sa bude nachádzať na albume Misanthrope z roku 1998. Spomínaný klip nájdete pod dnešnými novinkami.