ZOMREL ROB DOHERTY

Zomrel bývalý gitarista ROB DOHERTY. OMEN a TURBONEGRO vydajú nové albumy. Novému albumu EUROPE sa v predajnosti darí. JORN vydá svoj album ako vinyl.
Cez víkend obletela metalový svet ďalšia smutná správa. Na druhý svet sa pobral kanadský gitarista, ktorý pôsobil aj v kapele Into Eternity ROB DOHERTY. Príčiny úmrtia zatiaľ nie sú známe. Okrem pôsobenia v kapele Into Eternity koncom roka 2011 založil vlastný projekt s názvom Final Darkness. Terajší aj bývalí členovia kapely Into Eternity už zaželali rodine a priateľom úprimnú sústrasť a Robovi zaželali, nech "hore vstúpi so silnou vôľou a srdcom."

Americká legendárna formácia OMEN vydá svoj jedenásty štúdiový album 29. júna. Novinka sa bude volať Hammer Damage, bude obsahovať deväť piesní a na verejnosť sa dostane vďaka vydavateľstvu Pure Steel Records. Album mal vyjsť už koncom apríla, ale nahrávacie štúdio frontmana kapely Kennyho Powella neodolalo ničivému tornádu, prišlo o strechu a bolo zatopené. Podľa Kennyho však straty nie sú veľké a za meškanie sa ospravedlňuje.

Deviaty štúdiový album pripravuje aj o niečo menej známa nórska formácia TURBONEGRO Novinka s veľavravným názvom Sexual Harassment  sa do predaja dostane 13. júna prostredníctvom vydavateľstva Volcom Entertainment. Pôjde ale iba o digitálnu verziu dostupnú na internete, na klasické hmatateľné CD si fanúšikovia budú musieť počkať do augusta. Kapela zverejnila už aj prvý singel z nového albumu, skladbu You Give Me Worms, ktorú si môžete vypočuť na konci dnešných noviniek.

Aj nórsky metalový virtuóz JORN LANDE známy z účinkovania v kapelách MASTERPLAN a AVANTASIA chystá pre fanúšikov novinky. Jeho nový sólový album Bring Heavy Rock To The Land vyjde prostredníctvom vydavateľstva Frontier Records už 1. júna. V tento deň však vyjde aj jeho starší album The Duke a to na vinylovej platni, čo bude určite zaujímavým zberateľským kúskom pre fanúšikov.

Švédski legendárni hard rockeri EUROPE svoj deviaty štúdiový album 27. apríla a slávia s ním veľké úspechy. Novinka s názvom Bag Of Bonessa totiž hneď na úvod umiestnila na druhom mieste vo švédskom rebríčku. Podľa prvých ohlasov je album naozaj svižný a prináša v modernom prevedení zvuk sedemdesiatych rokov.