Rozlúčkové turné KISS by malo trvať 3 roky. Novinky hlásia aj ARCH ENEMY, Gothoom či SAXON

KISS oznámili rozlúčkové turné. ARCH ENEMY ponúkajú zábery z natáčania videoklipu. Gothoom potvrdil päť ďalších skupín. SAXON s novým klipom. BENIGHTED zverejnili novú skladbu. Z kapely U.D.O. odchádza basgitarista. Čerstvé informácie hlásia aj GAAHLS WYRD, MASTER a IRON REAGAN.

KISS

Veteráni KISS oznámili, že v roku 2019 odštartujú rozlúčkové turné s názvom „One Last Kiss: End of the Road World Tour“. „Toto bude naše posledné turné. Bude to najvýbušnejšia a najväčšia šou, akú sme kedy urobili. Ak ste nás nikdy nevideli, teraz bude ten správny čas,“ vyjadril sa Paul Stanley. V oficiálnom stanovisku kapely sa píše aj toto: „Všetko čo sa nám podarilo za 40 rokov postaviť a dobyť, by sa nikdy nemohlo stať bez miliónov ľudí, ktorí počas tých rokov naplnili kluby, arény a štadióny. Bude to konečná oslava pre tých, čo nás videli, a posledná možnosť pre tých, čo ešte nie. KISS Army, rozlúčime sa na poslednom turné s našou najväčšou šou a odídeme rovnako, ako sme prišli…, neľútostne a nezastaviteľne.“ Podľa Genea Simmonsa by spomínané turné malo trvať tri roky a zastaví sa na všetkých kontinentoch.

Kapela ARCH ENEMY zverejnila video poodhaľujúce zákulisie natáčania videoklipu k piesni „The World Is Yours“ z ich aktuálnej štúdiovky „Will to Power“.

Festival Gothoom potvrdil ďalšie kapely pre jubilejný 10. ročník. Okrem už potvrdených skupín na čele s DARK FUNERAL, BELPHEGOR, VOMITORY či BENIGHTED, sa môžete tešiť aj na brazílske thrasherky NERVOSA, HARAKIRI FOR THE SKY, egyptský death metal v podaní CRESCENT, Poliakov ANTIGAMA a Španielov VENDETTA FM.

Britská formácia SAXON má nový videoklip ku skladbe „Predator“ pochádzajúcej z ich aktuálnej dosky „Thunderbolt“.

Death/grindová úderka BENIGHTED vypustila do sveta novú skladbu s názvom „Dogs Always Bite Harder Than Their Master“ z rovnomennej kolekcie, ktorá uzrie svetlo sveta 12. októbra (Season of Mist) pri príležitosti 20 rokov na scéne. Obsahovať bude doteraz nevydané skladby, či cover „Slaughter of the Soul“ od AT THE GATES.

Basgitarista Fitty Wienhold z formácie U.D.O. oznámil, že po 22 rokoch opúšťa kapelu. Ako dôvod uviedol, že chce začať nový spôsob života. Nižšie nájdete aj video, v ktorom to oznámil.

Kapela GAAHLS WYRD vedená Gaahlom (ex-GORGOROTH) podpísala zmluvu s vydavateľstvom Season of Mist, ktoré im začiatkom budúceho roka vydá zatiaľ nepomenovaný debutový materiál.

Death metalisti MASTER zverejnili nový song „Stand Up and Be Counted“ z chystanej dosky „Vindictive Miscreant“. Tá vyjde 28. novembra prostredníctvom Transcending Obscurity Records.

Crossover/punk/thrash metalistom IRON REGAN vyjde 12. októbra u vydavateľstva Pop Wig Records päťskladbové EP „Dark Days Ahead“.