DREAM THEATER prezradili názov nového albumu. Ukážky z DVD ponúkajú AMON AMARTH či VOLBEAT

DREAM THEATER viac o chystanom albume. AMON AMARTH, VOLBEAT, ACCEPT a LACUNA COIL ponúkajú ukážky z chystaných DVD. Novinky hlásia aj SODOM, FLOTSAM AND JETSAM, SICK OF IT ALL a CELLAR DARLING.

DREAM THEATER

Americká progressive metalová formácia DREAM THEATER oznámila názov očakávanej albumovej novinky. V poradí štrnásty štúdiový album sa bude volať „Distance Over Time“ a vyjde vo februári 2019. Nižšie nájdete teaser ku albumu.

Vikingovia AMON AMARTH zverejnili ukážku z chystaného DVD „The Pursuit of Vikings: 25 Years in the Eye of the Storm“ v podobe skladby „Raise Your Horns“. Spomínané DVD vyjde 16. novembra a nájdete na ňom dva koncerty z festivalu Summer Breeze 2017 s odlišnými setlistami a dokument o kapele.

VOLBEAT promujú chystané DVD „Let’s Boogie! Live from Telia Parken“ skladbou „The Devil´s Bleeding Crown“. DVD uzrie svetlo sveta 14. decembra a ponúkne záznam koncertu z 26. augusta 2017, kedy sa VOLBEAT stali prvou dánskou kapelou, ktorá vypredala štadión Telia Parken v Kodani. Spomínaný koncert videlo viac ako 48 000 divákov.

Heavy metaloví veteráni ACCEPT vypustili ďalšiu ukážku z chystaného DVD „Symphonic Terror – Live at Wacken 2017“ v podobe skladby „Breaker“. DVD vychádza 23. novembra u Nuclear Blast Records a ponúkne záznam vystúpenia s orchestrom z minuloročného festivalu Wacken Open Air.

Taliani LACUNA COIL taktiež ponúkajú ochutnávku z nového DVD, konkrétne piesňou „The House of Shame“. Kapela oslavuje tento rok 20. výročie od vydania debutovej nahrávky „Lacuna Coil“. Pri tejto príležitosti odohrala 19. januára v londýnskom O2 Forum Kentish Town špeciálny koncert, ktorý sa zaznamenal a už 9. novembra vyjde (Century Media Records) na DVD s názvom „The 119 Show – Live in London“.

Thrash metalisti SODOM zverejnili nový singel „One Step Over the Line“ podporený aj live videoklipom. Singel pochádza z chystaného EP „Partisan“, ktoré vyjde 23. novembra prostredníctvom vydavateľstva Steamhammer.

Kapela FLOTSAM AND JETSAM zverejnila novú pieseň s názvom „Recover“, pochádzajúcu z nového albumu „The End of Chaos“. Ten oficiálne vychádza 18. januára u AFM Records.

Hardcoristi SICK OF IT ALL majú vonku nový videoklip k songu „That Crazy White Boy Shit“ z čerstvej dosky „Wake the Sleeping Dragon!“.

Švajčiari CELLAR DARLING vypustili do sveta nový videoklip k prvému singlu „Insomnia“, ktorý bude na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Ten by mal vyjsť budúci rok u Nuclear Blast Records.