NIGHTWISH znovu vydajú posledný koncert s Tarjou, RAMMSTEIN finišujú s novým albumom

V decembri vydajú NIGHTWISH reedíciu pamätného koncertu s Tarjou. RAMMSTEIN finišujú s novým albumom. WITHIN TEMPTATION a QUEENSRŸCHE zverejnili nové skladby. MALEVOLENT CREATION a BORN OF OSIRIS vydajú nové albumy. APOCALYPTICA zas nové DVD. CHROME DIVISION, ADACTA a UNEARTH s novými klipmi.

NIGHTWISH z obdobia s Tarjou

Fíni NIGHTWISH, ktorí pred týždňom ohúrili Bratislavu fantastickým koncertom, vydajú 7. decembra reedíciu živáku „End of An Era“, teda posledného a nezabudnuteľného koncertu s Tarjou Turunen, ktorý odohrali 21. októbra 2005. O jeho distribúciu sa postará vydavateľský gigant Nuclear Blast Records. Pôjde o rozsiahlejšie nové vydanie vo verzii 3 LP alebo Earbook variante s CD, LP a BluRay. Kapela zverejnila aj ukážku v podobe piesne „Sleeping Sun“ z tohto pamätného koncertu.

Kapela RAMMSTEIN dokončuje práce na nástupcovi ich zatiaľ poslednej radovky „Liebe Ist Für Alle Da“ z roku 2009. Očakávanú novinku začnú Nemci mixovať v polovici decembra v Los Angeles s producentom Richom Costeyom.

WITHIN TEMPTATION vypustili do sveta novú pieseň „Raise Your Banner“ s hosťujúcim Andersom Fridénom z IN FLAMES. Skladba pochádza z nového albumu „Resist“, ktorý oficiálne vyjde 14. decembra prostredníctvom Spinefarm Records.

APOCALYPTICA oznámila, že 7. decembra vydá nové DVD „Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos – A Live Performance“. DVD ponúkne dvojhodinový koncert z fínskeho festivalu Savonlinna Opera, kde kapela odohrala vo svojom prevedení piesne od METALLICY. Pod správou nájdete ukážku v podobe skladby „Nothing Else Matters“.

CHROME DIVISION, kapela Shagratha z DIMMU BORGIR, zverejnila lyric video ku piesni „I’m On Fire Tonight“ z čerstvej novinky „One Last Ride“. V poradí piata štúdiovka je zároveň aj poslednou.

Formácia QUEENSRŸCHE zverejnila novú skladbu s názvom „Man the Machine“ z ich chystanej radovky „The Verdict“, ktorá má naplánované vydanie na 1. marca u Century Media Records.

Death metalistom MALEVOLENT CREATION vyjde 18. januára prostredníctvom Hammerheart Records nový album s názvom „The 13th Beast“. Spomínaná novinka bude obsahovať 11 skladieb.

Slováci ADACTA zverejnili nový videoklip ku skladbe „Derniéra“, ktorá pochádza z ich aktuálnej a vysoko hodnotenej novinke „Zlo“. V klipe nájdete zábery z ich tohtoročného brazílskeho turné.

Metalcoristi BORN OF OSIRIS vydajú 11. januára u Sumerian Records nový štúdiový album „The Simulation“. Nižšie nájdete ukážku v podobe piesne „The Accursed“, podporenej aj videoklipom.

Američania UNEARTH natočili nový videoklip k songu „One with the Sun“ z chystaného albumu „Extinction(s)“, ktorý vyjde už o pár dní, konkrétne 23. novembra (Century Media Records).