Výnimočná historická hudba s prvkami keltského a severského folku, FAUN prvýkrát na Slovensku

Na Slovensko zavíta po prvýkrát jedna z popredných svetových skupín spájajúcich stredovekú hudbu, keltský a severský folk s modernou hudbou. Reč je o nemeckých hviezdach FAUN.

FAUN (Ger) – medieval folk music
STRIGÔŇ (Sk) – fantasy medieval music
DJEMBE PICNIC BAND (Sk) – percusions

Nedeľa 23.6.2019, Bratislava – Majestic
Štart: 19:00, vstupné: od 26 €

FAUN

Kapela vznikla v roku 1998 a je známa tým, že využíva len tradičné hudobné nástroje, ako keltská harfa, švédska nykelharfa, dudy, lutna, ninera, flauta a ďalšie tradičné nástroje.

FAUN vydali doposiaľ 9 štúdiových albumov, 2 live DVD. Boli trikrát nominovaní na cenu „ECHO“ (najväčšie hudobné ocenenie v Nemecku ). Album „Von den Elben“ získal platinové ocenenie a držal sa 4 týždne na 7. mieste v nemeckej album charts.

Dokonca album „Luna“ získal zlaté ocenenie. V roku 2015 sa skupina v rodnom Nemecku s piesňou „Hörst du die trommeln“ dokonca dostala do finále súťaže Eurovision Song Contest, no na samotnú súťaž nepostúpila.

Mozgom kapely je Oliver (spevák a zároveň hráč na rôzne nástroje), ktorý vyštudoval stredovekú literatúru a má za sebou viac ako 25-ročné skúsenosti na hudobnej scéne v hre na klasických nástrojoch. Spolupracoval s takými známymi skupinami ako ELUVEITIE či CELTIC WOMAN.

Ich live vystúpenia sú vždy silným hudobným a kultýrnym zážitkom a koncert je určený nielen pre všetkých milovníkov historickej hudbu, či keltského a severského folku.

Ako predskokani na koncerte vystúpia domáce kapely. Výborná oravská kapela STRIGÔŇ, ktorej tvorba vychádza zo stredovekej a fantasy hudby a DJEMBE PICNIC BAND. Za zrod tejto skupiny môžu bubny djembe, ohne, tance, spevy, prirodzenosť, ohľaduplnosť, pokora, rytmy afriky, slovanské korene a slovenský folklór.

FB Event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa