DIMMU BORGIR nevystúpia na Brutal Assaulte, nahradia ich EMPEROR. Novinky aj od OBITUARY či DECAPITATED

Festival BRUTAL ASSAULT hlási zmenu v line-upe a dve nové kapely. OBITUARY sa už pomaly zameriavajú na nový album. Zmena v zostave DECAPITATED. SOILWORK s novým klipom. SWALLOW THE SUN zverejnili nový singel.

DIMMU BORGIR

Organizátori festivalu BRUTAL ASSAULT oznámili, že nedávno ohlásení DIMMU BORGIR nakoniec z organizačných dôvodov nevystúpia v Josefovskej pevnosti, ale pracujú na tom aby prišli na nasledujúci ročník. Okrem toho sa line-up festivalu rozšíril o dve nové mená. „Jak jsme slíbili, máme pro vás novou várku kapel! Svojí mši plnou temných žalmů nám předvedou polští kazatelé BATUSHKA, kteří se těší stále většímu zájmu a popularitě, nejen v black metalovém poli. Pomyslným Vánočním dárkem budiž jméno, jež netřeba představovat. Císaře temného kovu, norské EMPEROR! V čele s hudebním vizionářem Ihsahnem se můžeme těšit na jednu z největší legend extrémního metalu, která nám zanechala takové poklady, jako Inno a Satana, Into the Infinity of Thoughts, Towards The Pantheon a další,“ píše sa na oficiálnej stránke festivalu.

Death metalisti OBITUARY už začínajú svoju pozornosť zameriavať na nový album. „Existujú už nejaké riffy a vlastne sme sa rozprávali kedy sa chceme stretnúť a začať písať hudbu. Musíte to udržiavať. Nemožete mať šesť alebo sedem ročnú pauzu medzi albumami. Nie sme KISS ani IRON MAIDEN. Aj napriek tomu, že už nepredáte toľko nosičov, tak ľudia chcú stále počuť novú hudbu. Pomedzi turné máme nejaké voľné termíny kedy môžeme písať skladby. Dúfajme, že za rok, rok a pol bude od nás niečo nové. Milujeme hudbu a hranie pre ľudí a davy, ale je to biznis. Motor musí bežať. Musíš ísť turné. To je to, kde sú v týchto dňoch peniaze,“ vyjadril sa basgitarista Terry Butler pre Mammoth Metal TV.

Poliaci DECAPITATED oznámili odchod bubeníka Michala Lysejka, za ktorého dočasne zaskočí James Stewart z VADER. „Radi by sme Michalovi poďakovali za jeho priateľstvo, obrovskú podporu a za jeho tvrdú prácu ako bubeníka DECAPITATED. Na jeho novej ceste mu prajeme všetko dobré. Zoberieme si nejaký čas na to, aby sme našli a ohlásili nového bubeníka. Dovtedy sa k nám náš priateľ James Stewart pripojí ako session bubeník,“ uvádza kapela na svojom facebooku.

Švédi SOILWORK zverejnili animovaný videoklip k novej skladbe „Stålfågel“ z ich chystanej dosky „Verkligheten“. Tá vyjde 11. januára u Nuclear Blast Records.

Melancholici SWALLOW THE SUN majú nahrali nový singel s názvom „Lumina Aurea“, ktorý je dostupný v digitálnej forme alebo ako dvanásťpalcové EP.