ELUVEITIE vydajú temné proroctvo o súdnom dni. Novinky hlásia aj ROTTING CHRIST či KING DIAMOND

ELUVEITIE vydajú nový album. ROTTING CHRIST, WHITECHAPEL a ALTITUDES & ATTITUDE zverejnili nové skladby. KING DIAMOND s ďalšou ukážkou z nového DVD. ALL THE FURY, HROBAR, RECONCERN a STRIGÔŇ zaradení v kategórii Debut roka do prvého kola hlasovania o Rádiohlavy. BEYOND CREATION a OBLIVION s novými klipmi.

ELUVEITIE

Folk metalová formácia ELUVEITIE oznámila, že 5. apríla im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový album s názvom „Ategnatos“. „Album sa stal akoby odkrytým sociálno-kritickým dielom, proroctvom o súdnom dni. Temným a nemilosrdným vo svojej atmosfére a charizme, a tiež okultným, tajomným a elitným. Je manifestom, rýchlo sa rozvíjajúcou, veľmi dramatickou a zdobenou prácou, na ktorej sa dnešná spoločnosť stretne v zrkadle starovekých keltských vedomostí a mytológie,“ vyjadril sa v tlačovej správe líder kapely Christian „Chrigel“ Glanzmann. Je to viac než pesimistická labutia pieseň pre náš svet, avšak „Ategnatos“ drží katarzný prísľub obnovy. „Slovo „Ategnatos“ znamená v galštine znovuzrodenie,“ dodáva Glanzmann.

Black/death metalisti ROTTING CHRIST zverejnili lyric video k novej skladbe „The Raven“ z chystanej radovky „The Heretics“, ktorá vyjde 15. februára u Season of Mist. „The Raven predstavuje epilóg albumu, a tak ako sme to robili vždy, ide o najviac atmosférickú a melodickú skladbu. Pocta Edgarovi Allanovi Poeovi, konkrétnejšie jeho básni „The Raven“, ktorá nás spolu so všetkými ostatnými veľkými kacírmi v dejinách času priviedla k vytvoreniu nášho posledného opusu,“ uvádza kapela na svojom facebooku.

KING DIAMOND naďalej propagujú chystané DVD/Blu-ray „Songs for the Dead Live“. Tentokrát ponúkajú ukážku piesne „Black Horsemen“. Spomínaný živák vychádza 25. januára u Metal Blade Records.

Rádio_FM pokračuje v udeľovaní hudobných cien Radio_Head Awards. Ide už o 11. ročník tejto prestížnej ankety. Okrem známej kategórie Hard and Heavy, v ktorej vyberajú najlepšie albumy za uplynulý rok hudobní odborníci, kde sa nominácie dozvieme neskôr, v kategórii Debut roka bodujú aj albumy z „našej“ scény. Do prvého kola organizátori zaradili prvé nahrávky kapiel melodických deatherov ALL THE FURY, thrasherov HROBAR, inštrumentalistov RECONCERN a folkových STRIGÔŇ. O nomináciách v kategórii Debut roka rozhodnú fanúšikovia, ktorí môžu hlasovať aj za jeden z týchto albumov na webe www.radiohlavy.sk do 10. februára.

Deathcoristi WHITECHAPEL ponúkajú k vypočutiu novú skladbu „Third Depth“ z chystaného albumu „The Valley“. Dátum vydania je stanovený na 29. marca u Metal Blade Records.

Projekt ALTITUDES & ATTITUDE, za ktorým stoja Frank Bello (ANTHRAX) a David Ellefson (MEGADETH) zverejnil novú skladbu „Part of Me“ s hosťujúcou gitaristkou Nitou Strauss (ALICE COOPER). Skladba pochádza z práve dnes (18.1.) vydaného debutu „Get It Out“.

Technickí death metalisti BEYOND CREATION majú nový live videoklip k songu „In Adversity“ z aktuálnej štúdiovky „Algorythm“.

Deatheri OBLIVION sa prezentujú novým obrazovým materiálom ku skladbe „Fear What Is Unknown“ z chystanej dosky „Oblivion“. Tá uzrie svetlo sveta 21. januára vďaka Unique Leader Records.