RAMMSTEIN točia nový klip. Novinky aj z táborov DEEP PURPLE, KVELERTAK, CANDLEMASS či ASENTH

RAMMSTEIN natáčajú nový klip. DEEP PURPLE a KVELERTAK chystajú nové albumy. CANDLEMASS, GUS G. a ASENTH s novými klipmi. DOWNFALL OF GAIA zverejnili novú skladbu.

RAMMSTEIN

Aktivita v tábore RAMMSTEIN prezrádza, že nový album je už fakt blízko. Podľa nových príspevkov na Instagrame vieme, že kapela aktuálne natáča nový videoklip s režisérom Jonasom Åkerlundom. Očakávaný nový album by mal podľa všetkého vyjsť v apríli.

Záber z Instagramu RAMMSTEIN

Gitarista Steve Morse z DEEP PURPLE prezradil na akcii NAMM, že kapela bude v tomto roku pracovať na novom, v poradí 21. albume. Zatiaľ posledná radovka „InFinite“ vyšla v roku 2017.

Nóri KVELERTAK sa vyjadrili, že majú veľa materiálu pre chystaný nový album. Nástupca zatiaľ poslednej radovky „Nattesferd“ by mohol vyjsť koncom tohto roka. Pôjde o prvý album s novým spevákom Ivarom Nikolaisenom.

Doom metalisti CANDLEMASS majú nový klip k piesni „Astorolus – The Great Octopus“ s hosťujúcim Tonym Iommim. Skladba pochádza z dosky „The Door to Doom“, ktorá uzrie svetlo sveta 22. februára vďaka Napalm Records.

Gitarový mág GUS G. sa prezentuje novým videoklipom ku skladbe „Don´t Tread on Me“ z aktuálnej nahrávky „Fearless“.

Ešte v novembri avizovali Slováci ASENTH, ktorí sa svojou hudobnou tvorbou radia medzi metal-boybandy, svoj dlho (avšak nikým) očakávaný videoklip k singlu „Prepojení“. Kapela týmto klipom nachádza nové spôsoby ako nebyť slávna, ba dokonca sa povráva, že ostane inštrumentálnou. Ešte šťastie, že o tomto tvrdení nevie mladý bubeník Vladoš, ktorý by inak ostal v Prahe hrať honorované vystúpenia. Ako je v klipe vidno, točil sa za éry už dávno vzdialených, kedy vtáčiky ráno štebotali, komáre štípali, UV faktor nižší ako 30 nepomáhal a vtedy ešte dlhovlasý spevák Tomino… mal dlhé vlasy. ,,Samotná pesnička mala byť spomienkou na pouličných umelcov v Egypte, ktorí vyhrávali krásne melódie od rána do rána. Avšak keďže sme na dovolenku v Egypte nenašporili, melódie boli inšpirované známym erotickým filmom zo 70-tych rokov Emanuella,“ tvrdí basgitarista Tibor. „Námet na videoklip sme vymysleli počas cesty do známeho hudobného bratislavského klubu. Náš pretlak nápadov nás síce obral o hudobný zážitok v klube, ale aj tak sme zistili, že sme si poplietli mesiac a teda neboli sme o nič ukrátení. A ešte k tomu s klipom vo vačku,“ prikyvuje gitarista Ivoš. Kameru obsluhoval AROGANT – Andrej Palanský, hlavné úlohy si zahrali Ján Staněk a Karin Adzimová, na vedľajšie úlohy si chalani zobrali svojich blízkych ľudí. O čom je príbeh videoklipu kapela nechcela prezradiť, vraj až po jeho vzhliadnutí nám bude prvá veta ,,Priprav sa, chcem ťa uniesť.“ dávať zmysel. Príjemné pozeranie a počúvanie. – Tlačová správa.

Post/black metalisti DOWNFALL OF GAIA zverejnili ďalšiu novú skladbu. Tentokrát ide o pieseň s názvom „Of Withering Violet Leaves“ z chystaného albumu „Ethic of Radical Finitude“. Ten vyjde 8. februára prostredníctvom Metal Blade Records.