Porota rozhodla: Semifinalisti Wacken Metal Battle Slovakia sú známi

Hlasovanie v nultom kole aktuálneho ročníka vo Wacken Metal Battle Slovakia je uzavreté. Porota vybrala semifinalistov.

Wacken Metal Battle 2019

Do súťaže Wacken Metal Battle Slovakia 2019 sa prihlásilo dokopy 33 slovenských skupín. Z toho ich bolo 14 v divízii Západ a 19 v divízii Východ. Porota v zložení Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), Rudi Rus (Headbanger_FM), Adela Melová (Metalirium, Forensick Music), Ľuboš „Hoyas“ Dúcky (ATTACK OF RAGE, DEPRESY a Rock Hard) a Lukáš „Bukáčo“ Polák (Hlukoskop.sk) nemala výber vôbec ľahký.

Každý z členov poroty mal k dispozícii 10 bodov pre kapely zo Západu a 10 bodov pre kapely z Východu. Body porotcov sa zrátali a šesť skupín s najvyšším počtom bodov postúpilo do jednotlivých semifinálových kôl.

Semifinále divízie Západ sa uskutoční v sobotu 13. apríla v bratislavskom klube Randal. Na semifinále skupiny Východ sa môžete tešiť o týždeň v sobotu 20. apríla v košickom Riders Pube. Tu už jednotlivé formácie ukážu porote a fanúšikom, ako im to hrá naživo. Do májového finále v banskobystrickom Tartarose postupujú tri najlepšie skupiny z oboch semifinálových kôl.

Postupujúce kapely

Divízia Západ: 1. APRIL WEEPS – Atmospheric Metal – Dunajská Streda – 43 bodov, 2. DEHYDRATED – Death Metal – Piešťany – 41 bodov, 3. BESNA – Post-Black Metal – Bratislava – 37 bodov, 4. HEAD2DOWN – Alternative Metal – Topoľčany – 33 bodov, 5. FROZEN BLOOD – Black Death Metal – Bratislava – 23 bodov, 6. MODERN AGE DYING – Melodic Death Metal – Nitra – 22 bodov. Náhradník v prípade odstúpenia nejakej kapely: MOR – Black Metal – Nitra – 17 bodov.

Divízia Východ: 1. ALL THE FURY – Melodic Death Metal – Košice – 39 bodov, 2. ANTHOLOGY – Symphonic Metal – Nižná – 38 bodov, 3. IRIA – Black Metal – Prešov – 30 bodov, 4. BLOODY REDEMPTION – Death Metal – Revúca – 27 bodov, 5. REALMS OF CHAOS – Death Metal – Banská Bystrica – 23 bodov, 6. TEMPLE – Progressive Metal – Prešov – 19 bodov. Náhradník v prípade odstúpenia nejakej kapely: ETTERNA – Melodic Metal – Prešov – 18 bodov.