Novinkový blok v závere týždňa: ROTTING CHRIST, SEPTICFLESH, GAAHLS WYRD, TÝR a ďalší

ROTTING CHRIST a GAAHLS WYRD zverejnili nové skladby. SEPTICFLESH natáčali nové DVD. TÝR s novým klipom. PERIPHERY a DIABOLICAL vydajú nový album. ALL THAT REMAINS naverbovali nového gitaristu. 1914 zmenili vydavateľstvo.

ROTTING CHRIST

Death/black metalisti ROTTING CHRIST zverejnili novú skladbu s názvom „Ветры злые“ (Vetry zlye), v ktorej za mikrofónom hosťuje Irina Zybina (GRAI, ALKONOST). Song pochádza z novej dosky „The Heretics“, ktorá vyjde 15. februára prostredníctvom Season of Mist.

Symfonickí death metalisti SEPTICFLESH mohli konečne naplno odprezentovať svoju produkciu, keďže v sobotu 2.2. vystúpili v Metropolitan Theater v Mexico City za doprovodu vyše 130 členného orchestra. Celý koncert pred 3 200 divákmi bol profesionálne snímaný a v budúcnosti vyjde na DVD.

Kapela GAAHLS WYRD vedená Gaahlom (ex-GORGOROTH) má vonku nový singel s názvom „Ghosts Invited“. Ten slúži ako prvá ochutnávka z debutovej dosky „GastiR – Ghosts Invited“, ktorá vyjde 31. mája u vydavateľstva Season of Mist.

Folk metalisti TÝR natočili nový videoklip k piesni „Sunset Shore“ z chystaného albumu „Hel“. Ten oficiálne vychádza 8. marca u Metal Blade Records.

Djentová formácia PERIPHERY oznámila, že 5. apríla jej u 3DOT Recordings vyjde nový štúdiový album s názvom „Periphery IV: Hail Stan“. Nižšie nájdete aj ochutávku v podobe skladby „Blood Eagle“, ktorú podporili aj videoklipom.

DIABOLICAL vydajú 15. februára šiesty štúdiový album nazvaný „Eclipse“, ktorý sa na pulty predajní dostane vďaka vydavateľstvu Indie Recordings. Kapela podporuje blížiacu sa novinku aj videoklipom ku piesni „We Are Diabolical“.

Kapela ALL THAT REMAINS naverbovala do svojich radov Jasona Richardsona ako nového gitaristu. Ten tak nahradil Olivera Herberta, ktorého našli 16. októbra minulého roka mŕtveho na okraji rybníka v Stafford Springs v štáte Connecticut.

Ukrajinská kapela 1914, ktorej konceptom je prvá svetová vojna, podpísala zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records. Ešte dodáme, že túto kapelu budete môcť vidieť na tohtoročnom Gothoome.