DREAM THEATER natočili nový klip. Spoznali sme nominované albumy na Rádiohlavy

DREAM THEATER s novým klipom. IN FLAMES zverejnili novú skladbu. Spoznali sme päť nominovaných nahrávok na Radio_Head_Awards. Vydanie nového albumu od TOOL sa opäť posúva. Novinky hlásia aj GRAND MAGUS, DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT, EXHORDER, Rob Dukes a RELICS OF HUMANITY.

DREAM THEATER

Prog metalisti DREAM THEATER zverejnili nový videoklip k piesni „Paralyzed“ z chystanej štúdiovky „Distance over Time“, ktorá uzrie svetlo sveta 22. februára vďaka vydavateľstvu InsideOut Music.

Švédska formácia IN FLAMES vypustila do sveta lyric video k novej skladbe „Burn“ pochádzajúcej z novej dosky „I, the Mask“. Tá má dátum vydania stanovený na 1. marca (Nuclear Blast Records).

Dvadsaťčlenná porota rozhodla o piatich nominovaných nahrávkach na ceny Radio_Head_Awards za rok 2018 v kategórii Hard´n´Heavy. Uplynulý rok bol opäť bohatý na novú úrodu, porota vyberala až z 57 nahrávok. Medzi piatich nominovaných sa dostali: ADACTA – Zlo, CATASTROFY – Besnota, LUNATIC GODS – Turiec, POETRY IN TELEGRAMS – I, Koheleth, SUBURBAN TERRORIST – Inhuman Breed. Ktorá z tejto pätice nahrávok získa sošku Rádiohláv za najlepší album Hard´n´Heavy sa dozvieme 15. marca na slávnostnom galavečeri v NTC.

Po tom čo sa koncom januára vyjadril bubeník Danny Carey, že nový album TOOL vyjde v apríli, toto tvrdenie neskôr vyvrátil spevák Maynard James Keenan. Ten však teraz prezradil, že sú v polovici mixovania a následne budú pracovať na masteringu, artworku a videoklipe, pričom termín vydania by mal byť v polovici mája alebo v polovici júla. Sága s novým albumom tak pokračuje.

Švédi GRAND MAGUS vydajú 19. apríla prostredníctvom Nuclear Blast Records nový album s názvom „Wolf God“.

Black metalovej formácii DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT vyjde 12. apríla u War-Anthem Records nový štúdiový album s názvom „Mardom“.

Thrash metalisti EXHORDER sa po veľmi dlhej dobe zavreli do nahrávacieho štúdia, kde budú pracovať na novej a zatiaľ nepomenovanej štúdiovke. Novinka vyjde v tomto roku u Nuclear Blast Records. Ešte dodáme, že zatiaľ posledný album „The Law“ vydala táto formácia v roku 1992.

Rob Dukes (ex-EXODUS) založil novú kapelu s názvom BLOODMOON RITUAL. Podľa vlastných slov mixujú metal, groove, thrash a rock n roll. Zostavu tvoria Rob Dukes – vokály, Eric Meyer (DARK ANGEL) – gitara, Chris Cannella (AUTUMN´S END) – gitara, Michael Gonzalez (DARK ANGEL) – basgitara a Greg Hall (ex-SACRED REICH) – bicie.

Brutal death metalová mlátička RELICS OF HUMANITY má vonku lyric video k novému songu „Legion of the Unbowed“ z chystaného EP „Obscuration“, ktoré vychádza 22. februára u Willowtip Records.