Slováci SYMFOBIA vydajú začiatkom marca druhý album, chystajú krst a jarné turné

Slovenská symfonická kapela SYMFOBIA má pred sebou hektické obdobie. O pár dní vydá nový album, ktorý pokrstí a čaká ju jarné turné po slovenských kluboch.

SYMFOBIA

NITRA. Nitrania SYMFOBIA nezaháľajú. V úvode roka vymenili druhú speváčku, keď ku Erike Strečkovej pribudla Simona Janovičová (SINNERS MOON), ktorá vystriedala Petru Hasarovú. Pri nástrojoch sa ale nič nezmenilo – Fero Molnár (klávesy), Peter Varga (gitara), Milan Sitár (gitara), Peter Bugár (basgitara) a Viliam Putz (bicie).

Nový album plný metafor

Po dlhšom čakaní sa fanúšikovia môžu tešiť na druhý štúdiový album „Smog of Tomorrow“, ktorý oficiálne vychádza 2. marca. Na novej doske bude 12 skladieb, niektoré z nich už verejnosť pozná vďaka videoklipom a živému hraniu na koncertoch.

Na albumovej novinke skupina pracovala viac ako dva roky. V textoch druhého albumu sa často skrývajú metafory odkazujúce na predstavy o správnom postoji k životu a upozorňujú na choroby dnešnej doby, ako je strata kritického myslenia, závislosť na výdobytkoch moderného sveta a bezohľadnosť k životnému prostrediu.

V hudbe dominujú orchestrálne aranžmány, výrazné gitarové sóla a zborové party, ktoré nahral profesionálny spevácky zbor. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na nový merch k druhému albumu, ako aj plánovanú limitovanú edíciu nového trička.

Zoznam skladieb: „Intro+Hungry“, „Bury It“, „Atlantis“, „Im Waiting“, „Into the Night“, „From the Ashes“, „Smog of Tomorrow“, „Dust“, „Everything’s Possible“, „Flowing“, „From Survivor To Creator“, „Človek“.

Krst albumu

Nový album „do života“ uvedú muzikanti presne v ten istý deň, kedy ho pokrstia na domácom koncerte v nitrianskej Novej pekárni. Úlohy krstného otca sa chopí známy gitarista Jimi Cimbala.

Pozvánka na krst druhej štúdiovky

„Sami uvidíme, čím nám ho pokrstí…,“ zamyslela sa speváčka Erika Strečková a pokračovala: „Naživo vám zahráme nielen nové pesničky, ale aj najobľúbenejšie z prvého albumu. Navyše, uvidíte v akcii medzi prvými aj našu novú speváčku Simu Janovičovú. Po koncerte všetkých kapiel, na vás čakajú cd, merch, drinky, zábava. Všetko radi podpíšeme a odfotíme sa s vami. Jednoducho, budeme celí vaši. Tak sa nehanbite a príďte s nami prehodiť aj pár slov. Tešíme sa!“

Slovenské turné

Nitriansky koncert už bude súčasťou spoločného slovenského turné SYMFOBIA so skupinou Jimiho Cimbala – NOCONTROL. Koncertná šnúra štartuje v piatok 1. marca v Žiline. A pokračuje hneď na druhý deň už spomínaným krstom v Nitre.

Program celého jarného turné SYMFOBIA a NOCONTROL: 8.3. Námestovo – Barón Pub, 29.3. Košice – Collosseum, 30.3. Humenné – Music Art & History Club, 5.4. Trnava – City Klub, 6.4. Vrútky – RC Mlyn, 12.4. Bratislava – Randal, 13.4. Banská Bystrica – Klub 77, 4.5. Trenčín – Klub Lúč

Banner k jarnému turné s NOCONTROL