Novinkový blok: OVERKILL, DEVIN TOWNSEND, ENTOMBED, ABORTED a ďalší

OVERKILL a DEVIN TOWNSEND s novými klipmi. ENTOMBED vydajú živák. Zmena v zostave ABORTED. Novinky hlásia aj Tom G. Warrior, BRUJERIA či Mark Morton (LAMB OF GOD).

OVERKILL

Thrash metalisti OVERKILL natočili nový videoklip ku skladbe „Welcome to the Garden State“ pochádzajúcej z ich čerstvej radovky „The Wings of War“.

DEVIN TOWNSEND sa prezentuje novým klipom k piesni „Genesis“ z chystanej štúdiovky „Empath“. Tá uzrie svetlo sveta 29. marca vďaka vydavateľstvu InsideOut Music.

Death metalistom ENTOMBED vyjde 17. mája u Threeman Recordings nový živák (CD/LP) „Entombed – Live Clandestine“. Nájdete na ňom v dvoch rôznych verziách odohratý album „Clandestine“. Ako prvé orchestrálne prevedenie, o ktoré sa postaralo Malmö Symphony Orchestra And Choir a klasický koncert kapely. Spomínaný koncert na nahrával 12. novembra 2016 v Malmö.

Z death/grindovej úderky ABORTED odišiel gitarista Mendel bij de Leij. Ako dôvod uviedol, že jeho priority sa po minuloročnej smrti otca začali meniť a teraz sa bude venovať sólovému projektu MENDEL, práci zvukového inžiniera a iným hudobným projektom. Kapela medzitým naverbovala live gitaristu Harrisona Patutoa (VALE OF PNATH, DISSONANCE IN DESIGN).

Tom G. Warrior (TRIPTYKON) oznámil, že v posledných dňoch s V. Santurom (TRIPTYKON) nahrávali a mixovali materiál pre jeho nový hudobný projekt NIRYTH. Taktiež nahrali vokály a gitaru pre tretí diel trilógie „Requiem“ (pre viac info klikajte TU).

Mexickí grinderi BRUJERIA zverejnili novú skladbu „Amaricon Czar“, v ktorej je opäť terčom prezident Donald Trump. Spomínaný song pochádza z rovnomenného sedempalca. Ten vyšiel 22. februára prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Gitarista Mark Morton (LAMB OF GOD) vypustil do sveta novú pieseň „Save Defiance“, v ktorej hosťujú spevák Myles Kennedy (ALTER BRIDGE/SLASH), basgitarista Mike Inez (ALICE IN CHAINS) a bubeník Ray Luzier (KORN). Skladba pochádza z jeho debutovej sólovky „Anesthetic“. Tá oficiálne vychádza 1. marca u WPP Records/Spinefarm Records.