ZA PÁR DNÍ KONČÍ PRIHLASOVANIE DO WACKEN METAL BATTLE

Slovenské kapely pozor! Chcete si zahrať v lete na legendárnom metalovom festivale Wacken Open Air? Na prihlásenie do prestížnej súťaže Wacken Metal Battle máte už iba pár dní! Vlani sa práve vďaka víťazstvu v tejto súťaži predstavili na Wackene RUST2DUST. Ak ich chcete napodobniť, tak využite poslednú šancu na prihlásenie. Uzávierka prihlášok je v piatok 15. februára. Po kliknutí na „Čítať ďalej“ nájdete podmienky pre prihlásenie do súťaže.

Podmienky pre účasť v súťaži
1. Kapela sa musí prihlásiť do súťaže od 15.11.2012 do 15.02.2013 na túto e-mailovú adresu.
2. Musí poslať v e-maili tieto informácie:
– Názov kapely
– Žáner kapely (len metalové žánre budú akceptované)
– Fotka
– Link na stránku, kde je možné vypočuť si aspoň 2 skladby z ich tvorby.
– kontakty (e-mail + mobil + meno zástupcu kapely)
– logo kapely
3. Kapela musí dokázať odohrať 30 minútové vystúpenie naživo (prezentovať môžete len vlastnú tvorbu).
4. Kapela súhlasí, že na živé vystúpenia pricestuje na vlastné náklady – takisto aj na Wacken Open Air.
5. Kapela nesmie mať uzatvorenú platnú zmluvu so žiadnym zahraničným vydavateľstvom. Akceptujeme len lokálne vydavateľstvá.

Porota
Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), František „Ferick“ Fleischacker – basák, spevák, zvukár, producent, Anna Valentová (Rock.sk), Michal „Hardrocker“ Roháč (Hellmagazine.eu), Tomáš „Bujón“ Buroň – spevák RUST2DUST a Marcel „Roxor“ Piešťanský (Demonahrávky slovenského podsvetia, Perly slovenského death metalu).

Pravidlá
Po 15. februári porota dôkladne vypočuje všetky kapely, ktoré sa podľa miesta pôvodu rozdelia buď do skupiny Východ alebo Západ. Po prerozdelení každý jeden z porotcov rozdelí od 10 po 1 bod kapelám. Body od všetkých porotcov sa sčítajú a 6 kapiel s najväčším počtom bodov v jednotlivej skupine postúpi do semifinálového kola. Tam sa už hudobné formácie predvedú počas živého vystúpenia nielen pred porotou, ale aj pred fanúšikmi. Najskôr bude semifinále v divízii Západ 30. marca v Nitre a o týždeň neskôr bude na programe v Prešove semifinále divízie Východ. Z oboch semifinálových kôl opäť vyberie porota najlepšie tri kapely, ktoré postúpia do májového finále, ktoré sa uskutoční v Liptovskom Mikuláši. Vo finále bude môcť porota vybrať už iba jednu kapelu, ktorá sa v lete predstaví na Wackene! A okrem toho budú víťazi bojovať v celosvetovom finále Wacken Metal Battle na Wackene spoločne s víťazmi z ostatných krajín o prestížny ročný kontrakt s vydavateľským gigantom.

Pravidlá v skratke
1. Nulté kolo: začína od 15.11.2012 a bude trvať do 15.02.2013. Porota vyberie 12 skupín.
2. Prvé kolo: divízia Východ (6 skupín) a divízia Západ (6 skupín) – živé vystúpenie pred porotou: Západná divízia: 30.03.2013 v Nitre – klub Nová Pekáreň. Východná divízia: 06.04.2013 v Prešove – Club 1898.
3. Finále: postupuje 6 skupín (3 z divízie Východ a 3 z divízie Západ) – živé vystúpenie pred porotou: Finále: 18.05. 2013 v Liptovskom Mikuláši – klub muSICK.