MACHINE HEAD pripravujú turné k 25. výročiu legendárneho debutu. Novinky aj od QUEENSRŸCHE či ORIGIN

MACHINE HEAD oznámili európske turné QUEENSRŸCHE s novým klipom. ORIGIN a OCTOBER TIDE zverejnili nové skladby. Slovenské skupiny SINNERS MOON a LANDLESS zverejnili nové klipy.

MACHINE HEAD. zdroj: Kerrang

Americká formácia MACHINE HEAD oznámila na túto jeseň európske turné k 25. výročiu ich debutovej nahrávky „Burn My Eyes“. Pri tejto príležitosti si s kapelou zahrajú gitarista Logan Mader a bubeník Chris Kontos, ktorí na debute figurovali. Koncerty sa budú skladať z dvoch častí, v prvej zahrajú klasiky ako „“Imperium“, „Halo“, či „The Blood, The Sweat, The Tears“ a to už s novým gitaristom a bubeníkom, ktorí majú byť čoskoro oznámení. V druhej časti odohrajú Američania celý album „Burn My Eyes“ s už spomínanými Loganom Maderom a Chrisom Kontosom. Toto turné sa našej krajine vyhne a tak slovenský fanúšik to bude mať najbližšie do Viedne, Varšavy či Budapešti.

Kapela QUEENSRŸCHE natočila nový videoklip ku skladbe „Light-Years“ pochádzajúcej z čerstvej štúdiovky „The Verdict“.

Death metalisti ORIGIN zverejnili nový song „Mind Asylum“ z albumu „Abiogenesis – A Coming Into Existence“. Spomínaná nahrávka bude obsahovať materiál z rokov 1991 až 1996. Skladby na „Abiogenesis“ nanovo nahral (všetky nástroje) hlavný mozog kapely Paul Ryan medzi rokmi 2013 až 2018. Druhá časť albumu „A Coming Into Existence“ je EP z roku 1998, ktoré doteraz nebolo celosvetovo dostupné. Album uzrie svetlo sveta 3. mája vďaka vydavateľstvu Agonia Records.

Melodickí death/doom metalisti OCTOBER TIDE zverejnili novú skladbu s názvom „I, the Polluter“ z chystaného albumu „In Splendor Below“. Ten má dátum vydania stanovený na 17. mája u Agonia Records.

Slovenskí symfonici SINNERS MOON zverejnila očakávaný videoklip ku piesni „Far Beyond the Stars“ z rovnomenného EP z roku 2017. V klipe môžete vidieť a počuť speváčku Simonu Janovičovú, ktorá už ale v kapele nefiguruje, pretože prijala angažmán v kapele SYMFOBIA.

Novým videoklipom sa prezentujú Žilinčania LANDLESS, ktorí natočili ku skladbe „Blooming Mind“ z chystaného EP „Moonflower“, ktoré vyjde v máji.