POZNÁME SEMIFINALISTOV WACKEN METAL BATTLE 2013!

Po dlhých troch mesiacoch, počas ktorých sa mohli slovenské kapely prihlasovať do súťaže Wacken Metal Battle, kde budú bojovať o možnosť zahrať si v auguste na legendárnom festivale Wacken Open Air, sú za nami.  Do druhého ročníka Wacken Metal Battle Slovakia sa prihlásilo 49 kapiel z celého Slovenska. Mimochodom, rovnaký počet ako počas vlaňajšieho prvého ročníka. Porota v zložení Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), František „Ferick“ Fleischacker – basák, spevák, zvukár, producent, Anna Valentová (Rock.sk), Michal „Hardrocker“ Roháč (Hellmagazine.eu), Tomáš „Bujón“ Buroň – spevák RUST2DUST a Marcel „Roxor“ Piešťanský (Demonahrávky slovenského podsvetia, Perly slovenského death metalu) vybrala 12 kapiel, ktoré sa zúčastnia dvoch semifinálových kôl, pretože kapely boli rozdelené do divízie Západ a divízie Východ.
Každý z členov poroty mal k dispozícii 10 bodov pre kapely zo Západu a 10 bodov pre kapely z Východu. Body šesťčlennej poroty sa zrátali a kapely s najvyšším počtom bodov postúpili do semifinálových kôl. Semifinále divízie Západ bude 30. marca v Nitre v klube Nová pekáreň. O týždeň neskôr, teda 6. apríla bude semifinále divízie Východ v Prešove v klube Club 1898. Z oboch semifinálových kôl, kde sa predvedú semifinalisti naživo, postúpia tri najlepšie kapely do finále, ktoré sa uskutoční v sobotu 18. mája v Liptovskom Mikuláši v klube muSICK.

Divízia Západ:

1. EMPYRION (Blackened Death Metal – Nitra) 41 bodov, 2. GALADRIEL (Dark Metal – Bratislava) 36 bodov, 3. APRIL WEEPS (Atmosferic Metal – Dunajská Streda) – 33 bodov, 4. ONE SECOND HOTEL (Progressive Alternative Metal – Bratislava/Žilina) 26 bodov, 5. DOGMA inc. (Metal – Šaľa) 19 bodov, 6. CATASTROFY (Thrash Metal – Bratislava) 18 bodov.
Náhradník v prípade odstúpenia niekoho zo súťaže: MANDRAGORA (Stoner Metal – Bratislava) 15 bodov. (MANDRAGORA mala rovnaký počet bodov ako [SIC] a SUBURBAN TERRORIST. Porota obodovala ešte tieto kapely a post náhradníka získala práve MANDRAGORA).

Divízia Východ:
1. KHADAVER (Electro Metal – Prešov) 40 bodov, 2. MIDNIGHT SCREAM (Power Thrash Metal – Veľký Krtíš) 38 bodov, 3. BRAINSCAN (Alternative Metal – Banská Bystrica) 37 bodov, 4. HECATE (Atmospheric Alternative Metal – Banská Bystrica) 34 bodov, 5. RAVENCLAW (Power Metal – Košice) 32 bodov, 6. EXLIRIS (Thrash Death Metal – Michalovce) 25 bodov.
Náhradník v prípade odstúpenia niekoho zo súťaže: FORMA (Hardcore Metal – Lučenec) 19 bodov.

Porota v ďalších kolách vyberie jednu z týchto kapiel, ktorá si zahrá začiatkom augusta na legendárnom Wackene! Šancu na víťazstvo má každá jedna z vybratých kapiel!