Banskú Bystricu v lete ovládnu speváčky. Na amfíku vystúpia ARAKAIN s Luciou Bílou, AMARANTHE či SYMFOBIA

Banskobystrický amfiteáter znova ožije rockom a metalom. Pod Urpínom sa chystá večer rockových sirén, predstavia sa štyri kapely, ktoré majú vo svojom čele speváčku.

ARAKAIN + LUCIE BÍLÁ (Cze) – power/thrash metal
AMARANTHE (Swe/Den) – modern pop metal
VISION OF ATLANTIS (Aut) – symphonic metal
SYMFOBIA (Sk) – symphonic metal

Sobota 6.7.2019, Banská Bystrica – amfiteáter
Štart: 16:00, vstupné: od 30 €

Agentúra Profi Event pripravila na júl zaujímavú lahôdku. Česká metalová legenda ARAKAIN sa na banskobystrickom amfiteátri predstaví s divou Luciou Bílou. Už dávnejšie organizátori potvrdili aj slovenských symfonikov číslo 1 – SYMFOBIA z Nitry. Z Rakúska prídu VISION OF ATLANTIS.

A túto už teraz honosnú zostavu doplní skupina AMARANTHE. Takže sa môžeme tešiť krásny júlový deň v spoločnosti ženských frontmaniek – Lucie Bílá, Elize Ryd, Clémentine Delauney, Erika Strečková a Simona Janovičová. Všetko v duchu hesla – viac žien do metalovej hudby.

AMARANTHE je úspešná kapela v čele s divoškou a sympaťáčkou Elyze Ryd. Banskobystrický večer príde ozvláštniť svojím mixom metalu, popu, techna, ale aj zaujímavým odlíšením od ďalších kapiel, čo sa týka vokálneho prejavu. Elyze sekundujú dvaja speváci – jeden je orientovaný na čisté mužské vokály a druhý na tzv. screamy. Ich hudobný štýl je zmesou melodického death metalu, power metalu a tanečnej hudby s prvkami popovej hudby a metalcoru. Speváčka Elize Ryd popísala ich štýl takto: „Dance-metal s chuťou death a moderného melodického death metalu.“

Skupina vďaka mixu hudobných štýlov a obsadeniu zaujala a výrazne sa odlíšila od kapiel, ktoré majú speváčku a hrajú buď symfonický metal (NIGHTWISH, WITHIN TEMPTATION) alebo tvrdšieho razenia (ARCH ENEMY, BUTCHER BABIES…). Zaujali voľné miesto medzi štýlmi a darí sa im pútať pozornosť vďaka týmto všetkým atribútom. Hrajú proste moderný metal.

Skupina má za sebou vydanie už 5 štúdiových albumov, posledný „Helix“ je z roku 2018. Naživo predvedú niekoľko novinkových skladieb a samozrejme najznámejšie skladby. Samostatným zjavom je samozrejme frontwomanka Elyze. Okrem atraktívneho zjavu ponúka táto drobná kráska aj naozaj silný a melodický prejav, ktorý sa nebojí hnať do výšok. Vďaka tomu sa jej podarilo niekoľko závideniahodných spoluprác, napríklad hrala aj so skupinou NIGHTWISH, naspievala album projektu AVALON fínskeho gitarového maestra Tima Tolkkiho, ďalej spolupracovala aj KAMELOT, ale aj s inými umelcami a kapelami. Vystupuje aj mimo metalovú scénu, na Vianočných akciách, kde spieva aj duety so spevákmi.

FB Event

Plagát ku podujatiu

Tlačová správa