Začal sa točiť dokument o kariére Ronnieho Jamesa Dia, novinky aj od VADER či DESTRUCTION

Vzniká dokument o Ronnie James Diovi. DESTRUCTION zverejnili novú skladbu. VADER, MÖTLEY CRÜE, DEATH ANGEL, FIRESPAWN a CHOKED BY OWN VOMITS s novými klipmi. ALTER BRIDGE dokončili nahrávanie nového albumu.

Ronnie James Dio

V týchto dňoch začal vznikať dokument o Ronnie James Diovi. Začiatok natáčania potvrdila jeho manželka a dlhoročná manažérka Wendy Dio. Snímka pokryje jeho kariéru od začiatkov s formáciou ELF až po finálny projekt HEAVEN & HELL.

Poľskí veteráni VADER vydali v piatok 31.5. nové EP „Thy Messenger“ a cover skladbu z neho, „Steeler“ od JUDAS PRIEST, podporili aj lyric videom.

Nemeckí thrasheri DESTRUCTION vypustili do sveta novú skladbu „Born to Perish“ z rovnomennej štúdiovky, ktorá im vyjde 9. augusta prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Glam metalisti MÖTLEY CRÜE sa prezentujú novým videoklipom k piesni „Take Me to the Top“ z debutovej dosky „Too Fast for Love“ (1981). Klip obsahuje raritné live zábery kapely a sekvencie z biografického filmu „The Dirt“.

Thrash metalisti DEATH ANGEL majú vonku nový videoklip ku skladbe „I Came for Blood“ z čerstvej nahrávky „Humanicide“.

Formácia ALTER BRIDGE dokončila nahrávanie a mixovanie nástupcu ich zatiaľ poslednej radovky „The Last Hero“ z roku 2016. Zatiaľ nepomenovaná novinka by mohla vyjsť na jeseň tohto roka.

Kapela FIRESPAWN, ktorú tvoria L.G. Petrov (ENTOMBED A.D.), Victor Brandt (ENTOMBED A.D.), Fredrik Folkare (UNLEASHED), Alex Friberg (NECROPHOBIC) a Matte Modin (ex-DARK FUNERAL), sa hlási o slovo s novým obrazovým materiálom k songu „The Gallows End“. Skladbu nájdete na chystanej doske „Abominate“. Tá uzrie svetlo sveta 7. júna vďaka vydavateľstvu Century Media Records.

Českí goregrinderi CHOKED BY OWN VOMITS majú na svojom konte prvý oficiálny videoklip k songu „Dream Is Over“ zo stále aktuálneho albumu „Shit World“.