FINÁLOVÁ ŠESTKA WACKEN METAL BATTLE JE SKOMPLETIZOVANÁ

Minulú sobotu sme spoznali prvých troch finalistov súťaže Wacken Metal Battle Slovakia 2013, v ktorej bojujú slovenské kapely o miestenku na legendárny festival Wacken Open Air. Druhé semifinálové kolo prebehlo včera v prešovskom klube Pumpa. Pred porotou (tento krát 5 člennou, pretože spevák Tomáš Buroň sa z rodinných dôvodov nemohol zúčastniť) v zložení Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), František „Ferick“ Fleischacker (basák, spevák, zvukár a producent), Anna Valentová (Rock.sk), Michal „Hardrocker“ Roháč (Hellmagazine.eu) a Marcel „Roxor“ Piešťanský (Rock Hard, Demonahrávky slovenského podsvetia, Perly slovenského death metalu) a fanúšikmi vystúpili kapely FORMA, EXLIRIS, RAVENCLAW, HECATE, MIDNIGHT SCREAM a KHADAVER.
Tak ako v Nitre, aj teraz prihliadali porotcovia na jednotlivé dopredu určené kritériá. V skratke priblížime, že šlo napríklad o pódiový prejav, hudobnú originalitu, muzikantské zručnosti, komunikáciu s publikum a mnoho ďalších aspektov. Veru, porota to opäť nemala ľahké. Každý z porotcov mal k dispozícii 6 bodov, ktoré rozdelil kapelám (najlepšia 6 bodov, najhoršia 1 bod). Po vystúpení všetkých skupín porota zasadla a horlivo prediskutovala jednotlivé koncerty. Každý za seba vyjadril jednotlivé plusy a mínusy každej formácie. Najviac hlasov a víťazom semifinálového kola v divízii Východ sa stala skupina MIDNIGHT SCREAM z Veľkého Krtíša, ktorá získala 25 bodov. Spoločne s MIDNIGHT SCREAM postupujú do májového finále HECATE a RAVENCLAW. Očakávané finále sa uskutoční 18. mája. Žiaľ musíme vám oznámiť, že pôvodne sa malo uskutočniť v Liptovskom Mikuláši, ale tam od januára zavreli klub, v ktorom malo finále prebehnúť. Do týždňa zverejní organizátor náhradné miesto konania finálového kola, v ktorom sa teda predstavia kapely GALADRIEL, EMPYRION, ONE SECOND HOTEL, RAVENCLAW, HECATE a MIDNIGHT SCREAM.

Celkové poradie Wacken Metal Battle 2013 divízia Východ:
1. MIDNIGHT SCREAM (Power Thrash Metal – Veľký Krtíš) – 25 bodov, 2. HECATE (Atmospheric Alternative Metal – Banská Bystrica) – 24 bodov, 3. RAVENCLAW (Power Metal – Košice) – 21 bodov, 4. KHADAVER (Electro Metal – Prešov) – 18 bodov, 5. EXLIRIS (Thrash Death Metal – Michalovce) – 10 bodov, 6. FORMA (Hardcore Metal – Lučenec) – 7 bodov

Reportáž z druhého semifinálové kola vám čoskoro prinesieme na našich stránkach.