Tarja zverejnila nový singel, čerstvé správy hlásia aj TESTAMENT, SONATA ARCTICA či PRIMAL FEAR

TARJA zverejnila nový singel. TESTAMENT dokončili nahrávanie nového albumu. SONATA ARCTICA vydá nový album. Zmena v zostave PRIMAL FEAR. ENTOMBED A.D. s novým klipom.

Tarja Turunen

TARJA TURUNEN zverejnila (TU) nový singel s názvom „Railroads“ z chystanej nahrávky „In the Raw“. Tá vyjde 30. augusta prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC. Skladba je inšpirovaná knihou „Aleph“ od brazílskeho spisovateľa Paula Coelhoa. „Môže sa zdať, že som napísala zvláštny text, ale inšpirovala som sa jednou knihou. Paulo Coelho je veľmi dôležitý spisovateľ a cez jeho texty som o sebe veľa objavila. V knihe „Aleph“ ide na cestu vlakom cez Sibír a píše knihu na základe zážitkov z tejto cesty. Chcela som myslieť na seba a svoju vlastnú cestu. Celý album je svojím spôsobom cesta. Skladba „Railroads“ je stará vec. Neviem si ani spomenúť kedy som ju začala písať. Pre prvý alebo druhý album? Dokončila som ju až teraz,“ uvádza Tarja v tlačovej správe.

Thrash metalisti TESTAMENT vydajú budúci rok nový album. „Deň predtým, ako sme sadli do lietadla, aby sme začali naše európske turné, sme dokončili nahrávanie všetkých skladieb. Andy Sneap, ktorý je s JUDAS PRIEST to bude mixovať. Takže, keď sa v júli vráti domov, začne s mixovaním. Názov albumu ešte nemáme, ale vyjde koncom januára 2020,“ prezradila kapela počas tlačovej konferencii na festivale Hellfest.

Fínski melodici SONATA ARCTICA oznámili, že 6. septembra im prostredníctvom Nuclear Blast Records vyjde nový album s názvom „Talviyö“. Nižšie nájdete aj prvú ochutnávku v podobe piesne „A Little Less Understanding“.

Nemci PRIMAL FEAR sa rozlúčili s bubeníkom Francescom Jovinom a na jeho post naverbovali Michaela Ehrého (GAMMA RAY, THE UNITY). „Vitaj Michael v metalovom komande. Sme hrdí, že ťa máme. Francescovi Jovinovi ďakujeme za tie štyri roky s nami. Prajeme tebe a tvojej rodine len to najlepšie a všetko dobré v ďalších projektoch,“ píše sa vo vyhlásení kapely.

Death metalisti ENTOMBED A.D. natočili videoklip k novému songu „Torment Remains“ z albumu „Bowels of Earth“. Ten uzrie svetlo sveta 30. augusta vďaka vydavateľstvu Century Media Records.