AGALLOCH V OSTRAVE: ENERGIA, SRNČIA NOHA A VÝBORNÝ KONCERT

Ako už býva zvykom, agentúra Obscure Promotion nám zväčša servíruje kvalitky a pre mňa sú AGALLOCH kvalitkou obzvlášť výnimočnou! Takže moja účasť na tomto výnimočnom koncerte, ktorý sa konal v nedeľu 19. mája v Ostrave, bola nutná. Do karát mi nahrali aj povinnosti, ktoré som mal v Čadci a odtiaľ je to do Ostravy iba na skok. Čiže, krátka cesta vlakom, dlhá cesta do centra Ostravy a netradične veľa schodov do klubu Barrak. Asi tak by som zhrnul môj výlet na koncert AGALLOCH.
V klube Barrak mali okrem Američanov AGALLOCH vystúpiť aj britská atmospheric black metalovo post rocková formácia FEN. Niekto utrúsil, že tieto kapely budú mať ešte jeden support, ale nakoniec tomu tak nebolo. Akciu otvorilo ešte za denného svetla (opäť neštandardne) Briti FEN. Tuto kapelu poznám okrajovo, ale až tak okrajovo, že počas úvodu ich vystúpenia som rozmýšľal, či existuje aj nejaká iná skupina FEN z Británie. Ambientný úvod vystriedali rezavejšie tóny. Nie som žiaden odborník, ale napíšem, že koncert mal svoju atmosféru aj potrebné gule a ako fanúšik žánru som bol s vystúpením tejto predkapely spokojný.



Američanov AGALLOCH som mal vo „wishliste“ live koncertov už nejaký čas a teda si ich už môžem s nadšením vyškrtnúť.Koncert tejto americkej štvorice hudobníkov trval takmer dve a pol hodiny a hneď napíšem, že to bol jeden z mojich najlepších koncertných zážitkov. Zvuk, sa mi zdal pri mojej hluchote v poriadku (názvy songov odo mňa nechcite, nato už fakt nemám bunky), fanúšikov prišlo dosť a bavili sa počas koncertu a pivo bolo tiež dobré. A napodiv nemal som žiadne negatívne skúsenosti s fotením, pretože som počul, že sa tam nefotí najlepšie a je tam problém s osvetlením. Celý koncert postupne gradoval a bol ozaj výborným zážitkom. Počas koncertu ma ešte zaujala srnčia noha, ktorú mali AGALLOCH položenú na pódiu ako rekvizitu.

Keďže písanie nie je mojou parketou, tak si prezrite radšej fotky z tejto výnimočnej akcie.

PLUSY:
Energia AGALLOCH, neobmedzené fajčenie v klube, stretnutie kamarátov, srnčia noha
MÍNUSY:
žiadne

Autor a foto: Sachtikus