TOPFEST V PIEŠŤANOCH NA ČELE S IRON MAIDEN UŽ ZA MESIAC!

TOPFEST 2013

IRON MAIDEN (Uk)
SKA-P (Esp)
TUBLATANKA (Sk)
a mnoho ďalších

27. – 29.6.2013, Piešťany – Letisko

Festival Topfest privíta už vo štvrtok 27. júna na letisku v Piešťanoch skupinu IRON MAIDEN s ich aktuálnou pódiovou šou Maiden England Show.

Šnúrou nazvanou „Maiden England Tour“ si kapela pripomína tretiu kapitolu v histórii, ktorú začala v roku 2004 s DVD „The Early Days“ a následné „Early Days Tour“ v roku 2005. Druhá časť nasledovala v roku 2008 s DVD „Live After Death“, po ktorom sa skupina vybrala na ich priekopnícke „Somewhere Back In Time World Tour 2008/9“. Videli ho viac ako dva milióny fanúšikov v takmer 40 krajinách sveta. Medzi jednotivými koncertami na piatich kontinentoch sa presúvali na ich vlastnom lietadle Boeing 757 vyrobenom na mieru, ktoré dostalo meno – ako inak – Ed Force One, a ktoré pilotoval samotný spevák skupiny Bruce Dickinson.

Iron Maiden sa aj na Slovensku predstavia v zostave: Bruce Dickinson, Steve Harris, Dave Murray, Adrian Smith, Nicko McBrain a Janick Gers.



Naposledy sme boli na Slovensku v roku 2003 v Banskej Bystrici počas „Dance of Death Tour“, ale blízko Bratislavy sme neboli od roku 1993 a „Real Live Tour“. Takže sme naozaj radi, že sa vrátime a uvidíme opäť všetkých našich fanúšikov. Vďaka modernej technológii, sme boli schopní zaktualizovať a zlepšiť pôvodnú produkciu z roku 1988 pre „Maiden England“. Prinesieme obrovskú novú svetelnú show, pódiovú scénu, rôzne stelesnenia Eddieho, veľa pyrotechniky a všetky druhy iných vzrušujúcich vecí pre fanúšikov,” povedal Bruce Dickinson.

Vieme, ako populárna je história „Maiden Tour“ u našich fanúšikov všetkých vekových kategórií – zažili sme to už na začiatku tohto turné minulý rok v Severnej Amerike… Zažili sme kopec zábavy pri hraní skladieb, ktoré sme už dlhšie neprezentovali ako „Seventh Son“, „The Prisoner“ a „Afraid To Shoot Strangers“, ale aj fanúšikmi žiadané „The Trooper“, „Aces High“, „The Clairvoyant“, „The Number Of The Beast“, „Wasted Years“ a „Run To The Hill“,” pokračoval Steve Harris.

Jedna z najdôležitejších a najvplyvnejších rockových skupín všetkých čias predala takmer 90 miliónov albumov po celom svete, odohrala vyše 2000 živých vystúpení v 58 krajinách sveta a vydala 15 štúdiových albumov, vrátane posledného, „Final Frontier“, ktorý dosiahol ich vôbec najväčší albumový úspech.

Okrem IRON MAIDEN sú ďalšími potvrdenými interpretmi BILY TALLENT, ANTI-FLAG, SWEET, Ska-P, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Tublatanka, Čechomor, Alkehol, IMT Smile, Desmod, Slobodná Európa, Horkýže Slíže či Majk Spirit.

Tlačová správa