BEHEMOTH chystajú limitované EP. CRADLE OF FILTH znovu vydajú album o Báthoryčke

BEHEMOTH chystajú nové EP. CRADLE OF FILTH vydajú remastrovanú verziu „Cruelty and the Beast“. KILLSWITCH ENGAGE a DISTURBED s novými videami. ADACTA hlási posilu v zostave. SUNN O))) vydajú nový album.

BEHEMOTH

Poľská formácia BEHEMOTH vydá nové štvorskladbové EP s názvom „O Pentagram Ignis“. Toto limitované EP (v dvoch edíciách po 333 kusov) bude možné zakúpiť len na koncertoch chystaného turné „Ecclesia Diabolica Baltica Tour“. „Turné Ecclesia Diabolica Baltica prinesie nielen najinovatívnejšiu produkciu a prekvapivý setlist, ale ponúkne aj špeciálny merchandise vyrobený špeciálne pre toto turné. Veľa vecí bude mať premiéru a najdôležitejším bude 10-palcové EP „O Pentagram Ignis“, ktoré bude striktne limitované a dostupné iba počas koncertov v septembri a októbri. Všetky kópie budú podpísané kapelou. Nenechajte si to ujsť,“ napísal Nergal na svojom Facebooku.

BEHEMOTH – O Pentagram Ignis

Upíri CRADLE OF FILTH vydajú 1. novembra u Music For Nations remastrovanú verziu albumu „Cruelty and the Beast“. Tento materiál vyšiel pôvodne v máji 1998 a je považovaný za jeden z míľnikov gotického black metalu. Po 21 rokoch bolo toto majstrovské dielo remastrované a remixované Scottom Atkinsom v Grindstone Studios. „Album bol vydaný 5. mája a približne v rovnakom čase sme boli zatknutí vo Vatikáne. „Cruelty and the Beast“ bol usilovnou prácou lásky a rokom intenzívneho písania uprostred stále rastúcej popularity a rozptyľovania. Koncept albumu o krvavej grófke Alžbete Báthoryovej – historicky bystrý a fiktívne korektný – sa stal mojou nebezpečnou posadnutosťou a je ten, čo videl veľa úsvitov pri mojej práci na textoch, odhodlaný pri tvorbe príbehu hodného jej legendy,“ vyjadril sa Dani Filth v tlačovej správe.

Američania KILLSWITCH ENGAGE zverejnili na svojom YouTube kanáli koncert z klubu The Space, v Las Vegas, ktorý tam odohrali 13. augusta.

Kapela DISTURBED sa hlási o slovo s novým 360° videom k piesni „Inside the Fire“. Klip sa natáčal v máji tohto roka v Alexandra Palace, v Londýne.

Slovenská crustová úderka ADACTA rozšírila svoje rady o druhého gitaristu, ktorým sa stal Maxime Nicolas. „Nemusela by to byť pravda, ale je. Ak ich máš tak rád, zober si ich domov! Alebo do kapely. Maxime je nebezpečný imigrant, jeho hra na gitaru ti odpíli hlavu. A je aj trochu blázen, došiel z Francúzska žiť na Slovensko. ADACTA má teraz dve gitary. ADACTA je teraz strašný valec. Zobuď sa a poď si to kuknúť naživo, kým nás nezmažú!“ uvádza kapela na svojom facebookovom profile.

Drone metalisti SUNN O))) vydajú v tomto roku už druhý štúdiový album. Novinku nazvali „Pyroclasts“ a dátum vydania stanovili na 25. októbra prostredníctvom vydavateľstva Southern Lord Recordings.