CARNIFEX – World War X

Trojročné čakanie na štúdiovú novinku obľúbených amerických deathcoristov CARNIFEX sa skončilo.

Nástup a úvod americkej deathcorovej kapely CARNIFEX je na ich novinke „World War X“ naozaj šialený. Urputne sa meniace rytmy, presná basgitara, výborný spev. Jemná prímes death metalu technickejšej podoby robí z tejto skupiny naozaj kvalitnú bandu. Hlavne v úvode sa CARNIFEX rozbehnú, akoby nám chceli zvaliť zemeguľu. Je to ich siedmy radový album, keď nerátame EP z roku 2018. Poďme sa na nich pozrieť z bližšia.

CARNIFEX – World War X

Musím zopakovať, lebo je to gro tejto kapely a ich soundu. Perfektná basgitara a spev Scotta Lewisa. Mix deathu, miestami aj thrashu vytvára naozaj moderne a sviežo znejúci deathcore.

Prvá pieseň „World War X“ prevalcuje absolútne všetko, čo jej stojí v ceste. Vlastne, celý album je bez vaty. Asi tak by som ho charakterizoval. Na relatívne nie dlhej časovej ploche sa nachádza 9 piesní, ktoré svojim obsahom potešia všetkých milovníkov tvrdej hudby. Hlavne tie mladšie ročníky, ktoré sú skôr na tú modernejšiu odnož metalu.

Do pozornosti treba dať pieseň „No Light Shall Save Us“, kde CARNIFEX vytiahli naozaj perfektného hosťa – modrovlasú Kanaďaku Alissu White Gluz. Je to vynikajúca skladba, ktorá zdobí celý album. Je k nej urobený aj perfektný klip. Celý album „World War X“ je naozaj plný a hutný, ale táto pieseň je akousi povestnou čerešničkou na torte a musím povedať, že vďaka nej pridávam pol boda.

CARNIFEX

CARNIFEX treba vypočuť. Najlepšie viackrát. Nahrávka poteší aj fanúšikov CALIBAN, THY ART IS MURDER alebo AS I LAY DYING. Veľmi špecifický spev Scotta Lewisa zdobí celý album.

Možno malou nevýhodou je to, že všetko sa po nejakom čase akoby zlieva do jedného celku. Ale pri tomto žánri to nie je žiadny veľký problém. Piesne sú naozaj sekundovo presné, sú šité na mieru štýlu, ktorý zastupujú.

Američania nahrali dobrú porciu deathcoru a myslím, že svojich skalných určite potešia. Šťavnatý, hutný a tvrdý. Presne taký je nový album CARNIFEX.

Hodnotenie autora: 7 / 10

Žáner: deathcore
Krajina pôvodu: USA
Vydavateľstvo: Nuclear Blast Records
Dátum vydania: 02.08.2019
Web: http://www.carnifexmetal.com/
Zostava:
Scott Lewis – spev
Cory Arford – gitara
Jordan Lockrey – gitara
Fred Calderon – basgitara
Shawn Cameron – bicie
Tracklist:
World War X (04:28)
Visions of the End (03:30)
This Infernal Darkness (04:37)
Eyes of the Executioner (03:02)
No Light Shall Save Us (feat. Alissa White Gluz) (04:47)
All Roads Lead To Hell (feat. Angel Vivaldi) (03:08)
Brushed by the Wings of Demons (03:55)
Hail Hellfire (03:10)
By Shadows Thine Held (04:27)
Diskografia:
Dead in My Arms – 2007
The Diseased and the Poisoned – 2008
Hell Chose Me – 2010
Until I Feel Nothing – 2011
Die Without Hope – 2014
Slow Death – 2016
World War X – 2019
Definitíva:
CARNIFEX vydali ďalší moderne znejúci deathcorový album. Je v ňom prímes technického death, ale aj thrash metalu. Kombinácia všetkých prvkov a ešte aj kvalitne zvládnutých nástrojov a hlavne spevu, robí z tohto albumu skutočnú špecialitu pre milovníkov žánru deathcore.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

Odporúčané články