Legenda uznávaná ďalšími nasledovníkmi. Bratislavu už o pár dní navštívia DEBUSTROL

Stálica medzi metalovými kapelami. Drsné pózy a hutný zvuk. DEBUSTROL si pripomínajú staré časy a tlačia pred sebou žiarivú budúcnosť. Česká metalová legenda sa predstaví 28. septembra v bratislavskom Randal Clube.

DEBUSTROL (Cz) – thrash metal
BAD FACE (Cz) – metal

Sobota 28.9.2019, Bratislava – Randal Club

DEBUSTROL

Boli mladí a drzí. Nevychladli a pribúdajúce roky na tom nič nezmenili. Dnes sú ešte drzejší a drsnejší. Takejto konkurencie by sa bál aj Fredy Krueger či Antikrist, ktorí boli témami kapely, ktorá ako jedna z prvých definovala thrash metal v Československu.

Legenda uznávaná ďalšími nasledovníkmi. Ak by sme mali profesionálne charakterizovať ich zvuk, tak je niekde medzi ranným MACHINE HEAD a SLAYER – veľký vzor, ktorému prednedávnom robili garde pri jeho rozlúčkovom koncerte v Prahe. Ak sa chceme vyjadriť slovníkom kapely, tak je to old school, pred ktorým si „useriete“ – analógia nad ich slávnym sloganom z demo pásky „Vyznání smrti: „Tak si všichni userte, je tady Debustrol!“

Sú poriadne ostrí a kto sa ostýcha nech nelezie do ich sveta. Kapela začínala v roku 1986, kedy sa do Československa pozvoľne dostával extrémny metal. Poriadny rozruch spravili o dva roky v Prahe na Death Metal Session, kedy šialenstvo spôsobené fanúšikmi malo za následok, že hlavný usporiadateľ koncertu Vlasta Henych (TÖRR) chcel koncert zrušiť. Taký rozruch vedela spôsobiť skupina DEBUSTROL.

Kvarteto nahrávok „Neuropatolog“, „Svět co zatočí s tebou“, „Chytrá past“, „Vyhlazení“, prednedávnom vyšlo na zberateľskom a remastrovanom boxe „Příchod Antikrista“. Ide o tie najvýznamnejšie počiny DEBUSTROL, pričom „Neuropatolog“ bola taká populárna, že sa umiestnila na druhom mieste oficiálneho predaja v Čechách. Tematika smrti a temnej stránky ľudskej psychiky priťahovala aj poslucháčov mimo metalovej hudby. Hlavným tvorcom muziky a textov je spevák a gitarista Kolinss, ktorý sa prednedávnom vyjadril, že tým ozajstným motorom sú práve fanúšikovia, vďaka ktorým stále hrajú do roztrhania tela.

FB Event

Tlačová správa