KORN natočili live video, CLAWFINGER vydajú nový singel, zomrel český bubeník Michal Cichý

KORN zverejnili nové live video. CLAWFINGER teasujú nový singel. 1349 a DRAGONFORCE zverejnili nové videoklipy. Vo veku 41 rokov zahynul česká grindcorový bubeník Michal Cichý. INFERNO pracujú na novom albume. BÖLZER chystajú nové EP. STERCORE dokončili práce na novom albume. 0N0 s novým splitkom.

KORN

Američania KORN zverejnili oficiálne live video ku piesni „You’ll Never Find Me“ z čerstvej novinky „The Nothing“. Videoklip režíroval Sebastian Pacquet. Klip sa natáčal počas letného turné kapely po USA.

Rap metalová formácia CLAWFINGER teasuje na 4. októbra vydanie nového singla s názvom „Tear You Down“.

Power metalisti DRAGONFORCE zverejnili nový videoklip ku piesni „Razorblade Meltdown“ z chystanej dosky „Extreme Power Metal“. Tá vychádza už 27. septembra u earMUSIC.

Black metalisti 1349 sa prezentujú novým obrazovým materiálom ku skladbe „Dødskamp“. Spomínaná pieseň pochádza zo štúdiovky „The Infernal Pathway“, ktorá im vyjde 18. októbra prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Švajčiarske duo BÖLZER vydá 15. novembra prostredníctvom vydavateľstva Lightning & Sons štvorskladbové EP s názvom „Lese Majesty“.

Českú, ale aj slovenskú hudobnú obec zasiahla smutná správa. Michal Cichý alias „Cichoň“, grindcorový bubeník známy z pôsobenia v mnohých bandách ako napríklad CEREBRAL TURBULENCY, RUBUFASO MUKUFO, AHUMADO GRANUJO alebo CARNAL DIAFRAGMA tragicky zahynul v piatok 20. septembra. Mal 41 rokov. Cichý v roku 1999 založil undergroundový label Khaaranus Productions. Jeho smrť vyvolala veľkú vlnu smútku. Michal šiel pred polnocou na bicykli po Ostrave, avšak jeho telo bolo nájdené bez známok života, navyše páchateľ, ktorý ho zrazil, mu bicykel aj ukradol. Polícia po ňom stále pátra.

Michal Cichý (1978 – 2019)

Od svého založení v roce 1995 se INFERNO po dobu pěti alb a mnoha sdílených nahrávek drželo radikálních proudů blackmetalové krutosti, dokud členové nevzali underground útokem s dvěma deskami ponurého surreálna „Omniabsence Filled by His Greatness” (2013) a „Gnosis Kardias (Of Transcension and Involution)“ (2017). V současnosti Inferno navazuje na křivolaké, introspektivní stezky loňského materiálu „Zos Vel Thagirion“ sdíleného s řeckou drakonickou entitou Devathorn a dokončuje svůj nový dlouhohrající opus pojmenovaný „Phosphenes of Aphotic Eternity“. Slovy kapely a labelu: „Již takřka dekádu se snažíme Inferno ve všech ohledech posouvat dál a práce na nové desce nás zavedla do opravdu zvláštních sfér. Z toho důvodu jsme se rozhodli navázat spolupráci s Debemur Morti, vydavatelstvím, jehož vizi a přístupu ke kvalitě se vyrovná jen málo firem.” Nahrávání „Fosfénů afotické věčnosti“ bude zahájeno na začátku roku 2020 v pražském studiu KSV, materiál smíchá a zmástruje Stephen Lockhart ve studiu Emissary. Kapela se poté s vervou vrátí na koncertní pódia s obměněným setlistem a domácí fanoušci mohou INFERNO exkluzivně vidět 29. února na pražském minifestivalu Chimera Black Night. – Tlačová správa

Domáci deathcoristi STERCORE dokončili v maďarskom No Silence Studios nahrávanie nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. O produkciu nahrávky, ktorá ponúkne desať skladieb sa postaral István Simon. Albumová novinka by mala vyjsť v priebehu novembra.

Bratislavské zoskupenie 0N0 má vonku čerstvé kazetové splitko s nemeckou formáciou OWL. Pre jeho vypočutie klikajte na TENTO ODKAZ.