MACHINE HEAD posilňujú zostavu na nadchádzajúce turné. Novinky aj od AMON AMARTH či MAYHEM

Turné MACHINE HEAD bude mať dve časti. AMON AMARTH, BORKNAGAR, CLAWFINGER, HELLYEAH a DELAIN s novými klipmi. MAYHEM a INSOMNIUM zverejnili nové skladby.

MACHINE HEAD

Kapela MACHINE HEAD oznámila, že na nadchádzajúce turné naverbovala gitaristu Waclawa „Vogg“ Kieltyku (DECAPITATED) a bubeníka Matta Alstona (DEVILMENT). Obaja sa pripoja ku kapele počas turné „Burn My Eyes“ oslavujúce 25 rokov od vydania debutovej dosky. Spomínané turné bude pozostávať z dvoch častí. V prvej časti zahrajú moderné klasiky ako „Imperium“, „Halo“ alebo „The Blood, The Sweat, The Tears“ a to v zostave Robb Flynn, Jared MacEachern a spomínaní Kieltyka s Alstonom. V druhej časti odohrajú celý album „Burn My Eyes“ s bubeníkom Chrisom Kontosom a gitaristom Loganom Maderom. MACHINE HEAD sa s týmto turné predstavia aj v bratislavskej Refinery Gallery a to 10. mája 2020.

Vikingovia AMON AMARTH natočili nový obrazový materiál k songu „Shield Wall“ pochádzajúceho z aktuálneho albumu „Berserker“.

Black metalisti MAYHEM zverejnili lyric video k novej skladbe „Of Worms and Ruins“ z chystaného albumu „Daemon“. Ten vychádza 25. októbra u vydavateľstva Century Media Records.

Fíni INSOMNIUM majú vonku lyric video ku skladbe „Pale Morning Star“ z nového albumu „Heart Like a Grave“. Novinka má dátum vydania stanovený na 4. októbra prostredníctvom Century Media Records.

Nóri BORKNAGAR majú na svojom konte nový videoklip k piesni „Voices“ z čerstvej radovky „True North“.

Rap metalová formácia CLAWFINGER sa hlási o pozornosť s novým klipom k singlu „Tear You Down“.

Kapela HELLYEAH zverejnila videoklip k piesni „Skyy and Water“, ktorým vzdáva hold svojmu bubeníkovi Vinnie Paul Abbottovi. Ten zomrel v lete minulého roka. Spomínanú skladbu nájdete na ich nedávno vydanom albume „Welcome Home“.

Holandská kapela DELAIN sa prezentuje novým singlom „Burning Bridges“, ku ktorému natočila aj videoklip.