Pondelková záplava noviniek: CARCASS, RUNNING WILD, Gothoom, SOILWORK a ďalší

CARCASS čoskoro predstavia novú skladbu. Festival Gothoom s ďalšou várkou kapiel. SOILWORK a LACUNA COIL s novými singlami. Bubeník WALLS OF JERICHO vo väzbe. RUNNING WILD, PRONG a Biff Byford zverejnili nové piesne.

CARCASS

Liverpoolska ikona CARCASS predstaví 4. novembra nový song s názvom „Under the Scalpel Blade“. Spomínaná pieseň by mala byť súčasťou nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. Ten údajne vyjde v priebehu budúceho roka prostredníctvom labelu Nuclear Blast Records.

Kapela RUNNING WILD zverejnila lyric video k novej piesni „Crossing the Blades“ z rovnomenného EP, ktoré vyjde 6. decembra prostredníctvom vydavateľstva Steamhammer.

Festival GOTHOOM potvrdil ďalšie kapely pre svoj jedenásty ročník, ktorý sa uskutoční od 23. do 25. júla 2020 v Revištskom Podzámčí. Tentokrát ide o zoskupenia výhradne pre black metalový deň. „Ako prvých vítame v našej súpiske DARK FORTRESS, kapelu nemeckého gitaristu a producenta V.Santuru, ktorý je známy aj ako novodobý spolupracovník Thomasa Fischera v TRIPTYKON. Páni so sebou prinesú mimoriadne variabilný, miestami naklepaný, miestami pomalý a atmosférický, inokedy zase výrazne melodický black metal, ktorý by mal potešiť mnohých fanúšikov žánru. Okultný a éterický black metal so sebou zo Švédska prinesú MEPHORASH. Temný, plazivý a zároveň melodický black od GAEREA doplní naživo prednes maskovanej a utajenej kapely, ktorý nám umožní naplno sa ponoriť do čiernych tónov doposiaľ zachytených na dvoch nahrávkach stále mladej kapely. Od našich severných susedov z OUTRE sa nám dostane poriadna porcia death metalom napáchnutého blacku, ktorý vás prenesie do zahmlených a strašidelných nočných zákutí, z ktorých cítiť ako ich domáce vplyvy tak aj mnoho ďalších, čím nikdy neprestanú prekvapovať. DARK FORTRESS, MEPHORASH, GAEREA a OUTRE na Gothoome 2020!,“ píše sa na oficiálnej stránke festivalu.

Švédska formácia SOILWORK vypustila do sveta nový singel s názvom „Feverish“ a podporila ho aj obrazovým materiálom.

Taliani LACUNA COIL vydali novú skladbu „Bad Things“, ktorá je dostupná len cez Amazon Music (TU). „Halloween je známy ako koniec leta a začiatok zimy, obdobie spojené s temnotou a mrazivým počasím. Rozhodli sme sa osláviť skutočnosť, že budeme prvými talianskymi umelcami, ktorí vytvoria skladbu pre Amazon Original s príslušnou tematikou piesne,“ vyjadril sa v tlačovej správe vokalista Andrea Ferro.

Bubeník Dustin Schoenhofer z hardcorovej kapely WALLS OF JERICHO bol zatknutý po tom, čo v jeho pickupe polícia objavila viac ako 280 kíl marihuany a takmer 17 kíl podozrivého extraktu z butánového oleja (koncentráty cannabisu). Schoenhofer uviedol, že s autom išiel do Ohia, ale nevedel, že je v ňom marihuana.

Biff Byford (SAXON) zverejnil skladbu „Welcome to the Show“ ako prvú ochutnávku z jeho debutovej sólo nahrávky „School of Hard Knocks“. Album uzrie svetlo sveta 21. februára.

Newyorčania PRONG ponúkajú k vypočutiu nový song „End of Sanity“ z chystaného EP „Age of Defiance“. Spomínaná novinka vychádza 29. novembra u SPV/Steamhammer.