WITHIN TEMPTATION PO PRVÝKRÁT V BRATISLAVE!

Skupina WITHIN TEMPTATION sa prvýkrát predstaví slovenským fanúšikom. Legenda symfonického metalu zahrá v stredu 12. marca 2014 v Bratislave. Premiérový koncert sa bude konať v Refinery Gallery v areáli Slovnaft pre 1500 fanúšikov. Predaj vstupeniek sa začína v piatok 20. septembra o 9. hodine v sieti Ticketportal. Cena vstupenky je 32 eur.
Holandská skupina prichádza s novým EP „Paradise (What about us?)“ koncom septembra 2013. Aj preto ich európske turné poniesie názov „Album Tour 2014“. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na nové skladby, ale chýbať nebudú ani najväčšie hity. Zoskupenie na čele s charizmatickou Sharon den Adel je na scéne od roku 1996. Na svojom konte majú WITHIN TEMPTATION 6 radových albumov a desiatky singlov. Nová nahrávka ponesie punc výnimočnosti.

Keď sme nahrali prvú verziu pesničky “Paradise” a počúvali demo, akú veľkú energiu má, neustále sme v duchu mysleli na Tarju Turunen. Ako skvelo by táto nahrávka ladila s jej hlasom a aké by bolo úžasné, keby to s nami mohla naspievať. Čím viac sme na to mysleli, tým viac sa nám to páčilo,” vraví Sharon den Adel o tom, prečo sa rozhodli osloviť na nahrávanie bývalú speváčku NIGHTWISH. Špeciálnym hosťom na novej nahrávke je teda aj druhá metalová diva Tarja Turunen. “Bolo veľmi milé sa konečne stretnúť so Sharon a chalanmi z WITHIN TEMPTATION. Úprimne si cením pozvanie a možnosť pracovať s nimi na skladbe Paradise. Je krásne, že si ma vybrali! Dúfam, že fanúšikovia budú mať tento “girl power” duet radi,” nechala sa počuť Tarja.

Kompletný radový album WITHIN TEMPTATION by mal podľa očakávaní vyjsť v januári budúceho roku. Skupina má teda ešte dosť času doladiť nielen nahrávanie, ale aj prípravu show a celého európskeho turné. Album Tour 2014 odštartujú koncom februára v Helsinkách. Čaká ich vyše 30 koncertných zastávok, medzi ktorými nebude 12. marca chýbať ani Bratislava. Kapela sľubuje najlepšiu koncertnú show, akú kedy mali. “Všetku našu prácu a snahu smerujeme k tomu, aby sme fanúšikom priniesli tú najlepšiu a najpôsobivejšiu koncertnú produkciu akú kedy zažili. A kvalitný, nezabudnuteľný koncert bude najlepšou reklamou a pre náš nový album,” nechal sa počuť gitarista a zakladateľ WITHIN TEMPTATION Robert Westerholt.

Bratislavský koncert sa bude konať 12. marca 2014 v Refinery Gallery v areáli Slovnaft. Vstupenky na sa budú predávať od piatka 20. septembra v sieti Ticketportal. Kapacita haly je nastavená na prvých 1500 návštevníkov.

Tlačová správa