IHSAHN plánuje vydať dve nové EP, thrasheri ANNIHILATOR nahrali videoklip

IHSAHN vydá dve nové EP. KVELERTAK zas nový album. ANNIHILATOR s novým klipom. SCOUR zverejnili novú skladbu.

IHSAHN

IHSAHN oznámil, že 14. februára mu prostredníctvom vydavateľstva Candlelight Records vyjde prvý z dvoch chystaných päťskladbových EP. Novinka „Telemark“ predstaví tvrdšiu stránku jeho tvorby, pričom druhé EP, ktoré vyjde neskôr, zas predostrie tú progresívnu a experimentálnu rovinu. „Po vydávaní dlhohrajúcich nahrávok, každé dva roky od mojich šestnástich rokov, som mal pocit, že je načase vyskúšať niečo iné. Mám sedem sólových albumov a prvé EP je akási rekapitulácia. Tematicky som sa toho dotkol už na albume „Arktis“, ale tentoraz je to hudobne bližšie k domovu. Názov „Telemark“ je oblasť, kde som vyrastal a stále žijem. Dalo by sa povedať, že ide o nahrávku zameranú na korene. Aby to súviselo s estetikou black metalu s textami v nórskom jazyku. Na toto EP plánujem nadviazať hudobným náprotivkom, v ktorom dokážem destilovať všetky tie experimentálne, progresívne a jemnejšie prvky mojej hudby. Je to pre mňa prostriedok, ako z môjho systému vyňať niektoré z týchto myšlienok, skôr ako sa ponorím do ďalšieho albumu,“ vyjadril sa Ihsahn v rozhovore pre Prog Magazine.

Thrash metalová formácia ANNIHILATOR sa hlási o slovo s novým videoklipom k songu „Psycho Ward“ z chystanej dosky „Ballistic, Sadistic“. Tá uzrie svetlo sveta 24. januára vďaka vydavateľstvu Silver Lining Music.

Nóri KVELERTAK vydajú 14. februára u Rise Records nový štúdiový album s názvom „Splid“. Pod správou si môžete vypočuť prvú ochutnávku v podobe singla „Bråtebrann“.

Kapela SCOUR, vedená Philom Anselmom, vypustila do sveta v rámci Black Friday cover skladbu „Massacre“ od BATHORY.