MEGADETH sa vrátia na pódiá v januári, chcú urobiť aj nové skladby. ENSLAVED pracujú na novinke

MEGADETH by mali v januári zverejniť dve nové skladby. ENSLAVED sú v štúdiu. AGNOSTIC FRONT a ANVIL s novými klipmi.

MEGADETH

Kapela MEGADETH sa vráti na pódia 20. januára, no ešte predtým by sme mali počuť novú hudbu. Dave Mustaine prezradil pre magazín Rolling Stone, že predtým, ako vyrazia na cestu, sa pokúsi vydať najmenej dve nové piesne. „Všetko, čo musíme urobiť, je dostať sa do štúdia a zachytiť ich. Máme nejaké podklady pre bicie. Musíme tým nechať prejsť Dirka Verbeurena, raz alebo dvakrát, a potom je to na mne, Davidovi a Kikovi, aby sme to dokončili.“ Mustaine odhalil, že nový album bude mať aj baladu spievanú Davidom Ellefsonom. Inšpiráciou k tomuto kroku bola kapela KISS a povedal, že naliehal na Ellefsona, aby napísal pieseň o pocitoch voči nemu. „Aká bola najväčšia pieseň, akú kedy KISS mali? „Beth“ povedal som mu. Mali by sme napísať pieseň ako „Beth“, balada a len ty budeš spievať. Pieseň o tom, aké je to byť so mnou v MEGADETH. Pretože som si prečítal všetky tvoje texty a sú zamerané na mňa. Si naštvaný. Tak prečo o tom nenapíšeš?“ dodal Mustaine.

Nóri ENSLAVED vstúpili do nahrávacieho štúdia, kde pracujú na novom albume. Zatiaľ nepomenovaná novinka by mala vyjsť v máji budúceho roka prostredníctvom Nuclear Blast Records. O finálny mix sa postará Jens Bogren. „Dni na severnej pologuli temnejú a Bergen je zakrytý prikrývkou mrazu. To nastavilo scénu, pri ktorej sme vstúpili do štúdia. Nový materiál je veľmi silný. Je to jasný ENSLAVED, ale je tu divoký drive a vzrušujúca úroveň energie. Všetkých päť členov nalialo tomuto úsiliu svoju oddanosť a dušu. A sú tu nové zákutia, ktoré pozdvihnú tento album,“ uviedol gitarista Ivar Bjørnson v tlačovej správe.

Hardcoroví veteráni AGNOSTIC FRONT natočili nový videoklip k songu „Conquer and Divide“ z aktuálnej dosky „Get Loud!“.

Kanadská formácia ANVIL sa prezentuje novým obrazovým materiálom ku skladbe „Nabbed In Nebraska“ z chystanej nahrávky „Legal at Last“. Tá vyjde 14. februára prostredníctvom vydavateľstva AFM Records.