Inštrumentalisti RECONCERN sú na scéne 10 rokov. Na oslavu si pozvali aj chalanov z ABSTRACT

Zvolenčania RECONCERN oslavujú okrúhlych desať rokov na hudobnej scéne.

RECONCERN (Sk – Zvolen) – instrumental fusion jazz metal
ABSTRACT (Sk – B. Bystrica) – instrumental metal

Sobota 25.1.2020, Zvolen – Wake Up
Štart: 20:00, vstupné: 4 eurá

RECONCERN. Foto: Henrieta Vančíková

Zvolenská inštrumentálna skupina RECONCERN sa rozhodla v závere januára na domovskej pôde v novom klube Wake Up osláviť okrúhle jubileum – 10 rokov na scéne. Kto však sleduje túto kapelu vie, že to až taká pravda nie je. Jej členovia Jaroslav Vojtek (basgitara), Rajo Pethe (gitara) a Milan „Mravec“ Jančovič sú na scéne už oveľa dlhšie. Od roku 1992 do 1999 pôsobili spoločne s vokalistom a gitaristom Palom v skupine UNCONCERN.

„Nasledovalo obdobie, keď každý hrával v iných zoskupeniach, až sme sa zas stretli v projekte RHYTHM OF SOUL, ktorý sme ukončili v lete 2005 nahraním dema. Znovu nastal čas sebarealizácii v iných bandoch, až sme sa našli znova, ale tentokrát v triu RECONCERN. Našu tvorbu by sme charakterizovali ako inštrumentálnu zmes viacerých štýlov,“ priblížili Zvolenčania v skratke svoju históriu.

RECONCERN tvoria v súčasnosti spoločne s triom ostrieľaných hudobníkov aj Miloš Fábry (klávesy) a Martin Ryboš (flauta). Na oslave 10. výročie sa môžete tešiť na skladby z ich debutového albumu „Time-Lapse Fusion“, ktorý vyšiel v máji 2018. Chalani istotne chystajú aj nejaké prekvapenie.

Spoločne so Zvolenčanmi sa fanúšikom predstaví aj banskobystrická legenda našej ug scény ABSTRACT. Takže, príďte osláviť tento míľnik spoločne s RECONCERN a dodať im energiu do ďalšej dekády.

FB Event

Plagát ku koncertu