AGNOSTIC FRONT – Get Loud!

Legendy žánru prišli znova po štvorročnej pauze s novým albumom.

Keď pred pár rokmi išiel šéf do New Yorku, opýtal sa ma, aký darček mi má odtiaľ priniesť. No predsa tričko AGNOSTIC FRONT, nezaváhal som ani na minútu. Táto banda je legendou a pionierom svojho žánru. Poctivý NYHC.

AGNOSTIC FRONT – Get Loud!

Je to neuveriteľné, ale AGNOSTIC FRONT pôsobia na hudobnom poli už viac ako 40 rokov, hoci debutovali až v roku 1984 albumom „Victim in Pain“. Novinka pokračuje v ich ceste pouličných bojovníkov.

Hneď v úvode napíšem, že sa nedá povedať, že novinka je to najlepšie, čo doteraz vydali. Postavil by som sa do akejsi patetickej rovnice a to nechcem. AGNOSTIC FRONT je proste jedinečná skupina. Na scéne sú tony hardcorových kapiel, ale dnes môžem s určitosťou povedať, že presne tie tony ovplyvnili práve Newyorčania.

Album „Get Loud!“ je dvanástym zárezom kapely. A nie kadejakým. Je hlavne poctivým zárezom. Už od prvých zvukov je jasné, že kapela nezaváha ani na minútu. Poctivý hardcore, jednoznačný sound, jasná cesta a cieľ. Perfektné melódie, „hopsavé“ refrény a výborný hneď na prvé počutie.

AGNOSTIC FRONT

Netreba zabúdať ani na rozpoznateľný spev Rogera Mireta. AGNOSTIC FRONT vsadili na prvú, čo sa im vydarilo, pretože stačí jedno počutie a album sa vám dostane pod kožu. Ich hudba je nezameniteľná a jedinečná. A to je ich najväčšou devízou na poli hardcoru aj v tejto uponáhľanej a rýchlo kvasenej dobe.

Nemalo by zmysel opisovať každú pieseň. Album tečie, hopsá, teší sa, raduje sa. V každom tóne je počuť ozajstnosť a zanietenosť. Každý song je vlastne hardcorovou hymnou. Perfektne poskladané skladby a úžasné harmónie. Sú kapely, ktoré sa berú svoj vývin aj zmenou štýlu. Včera som počul novinku jednej nemenovanej kapely a priznám sa, žeby som ich v úvode nespoznal, hoci ju počúvam 20 rokov. Toto nie je prípad AGNOSTIC FRONT. Idú si svoje už 40 rokov a vyvíjajú sa vo svojom štýle, ktorého boli súčasťou a základným kameňom. Piesne na albume „Get Loud!“ sú obdivuhodné vo svojej konzistentnosti, hravosti a skladateľskom kumšte.

Všetky skladby nesú taký svojský a jedinečný charakter žánru hardcore. Obdivuhodné na AGNOSTIC FRONT je to, že sa jednoducho neprestávajú baviť. Aj keď sa možno skladby na novinke zdajú miestami podobné, nie je to tentokrát na škodu. Tešia ma. Veľa kapiel so zámerom robiť takýto štýl hudby sa stratí a zapadne prachom. „Get Loud!“ nebude prelomovým albumom v histórii tejto bandy, ale bude ďalším míľnikom zakladateľov žánru.

Hodnotenie autora: 7,5 / 10

Žáner: hardcore
Krajina pôvodu: USA
Vydavateľstvo: Nuclear Blast Records
Dátum vydania: 08.11.2019
Web: https://www.facebook.com/agnosticfront/
Zostava:
Roger Miret – spev
Vinnie Stigma – gitara
Mike Gallo – basgitara
Craig Silverman – gitara
Pokey Mo – bicie
Tracklist:
Spray Painted Walls (02:45)
Anti-Social (01:06)
Get Loud! (02:22)
Conquer and Divide (02:18)
I Remember (03:11)
Dead Silence (02:23)
AF Stomp (01:29)
Urban Decay (01:57)
Snitches Get Stitches (01:49)
Isolated (01:51)
In My Blood (02:32)
Attention (01:49)
Pull the Trigger (02:00)
Devastated (02:39)
Diskografia:
Victim in Pain – 1984
Cause for Alarm – 1986
Liberty and Justice For…- 1987
One Voice – 1992)
Something’s Gotta Give – 1998
Riot, Riot, Upstart – 1999
Dead Yuppies – 2001
Another Voice – 2004
Warriors – 2007
My Life, My Way – 2011
The American Dream Died – 2015
Get Loud! – 2019
Definitíva:
Poctivá robota legendy NYHC. Konzistentná a hopsavá nahrávka „Get Loud!“ vás jednoducho nenechá len tak sedieť na stoličke. , Výborne vyskladané songy, ktoré nesú až hymnické refrény sú jednoducho skutočnou oslavou hardcoru v podaní AGNOSTIC FRONT.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

Odporúčané články