Piatkový blok noviniek: MACHINE HEAD, LAMB OF GOD, JINJER, GLOOM, RENAISSENSE a ďalší

LAMB OF GOD prezradili detaily o novom albume. MACHINE HEAD ponúkajú náhľad na tvorbu novej skladby. JINJER s novým videom. GLOOM zverejnili nové lyric video. AUGUST BURNS RED vydajú nový album. RENAISSENSE a NOCTURNAL OBEISANCE už vydali nové nahrávky.

Robb Flynn z MACHINE HEAD

Kapela MACHINE HEAD zverejnila prvú časť zo série videí, ktoré mapujú tvorbu novej skladby s názvom „Circle the Drain“. Frontman kapely Robb Flynn, už prezradil skôr, že ďalší samostatný singel vyjde v priebehu februára a doplní tak pieseň „Do or Die“ z októbra minulého roka.

Americká formácia LAMB OF GOD oznámila, že 8. mája jej prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nová štúdiovka s názvom „Lamb of God“. Pod správou si môžete vypočuť prvý singel „Checkmate“. „Skladba „Checkmate“ spája všetky zložky zvuku LAMB OF GOD, ktoré sme v posledných dvoch desaťročiach vyvíjali, ale s ambíciou a divokosťou, ktorá prichádza so začiatkom novej kapitoly pre našu kapelu,“ uvádza gitarista Mark Morton v tlačovej správe. Voľba bezmenného albumu dokazuje hrdosť a spokojnosť kapely s týmito piesňami a obdobia ich kreativity. „Uvedenie iba nášho názvu pre nový album je vyhlásenie. Toto je LAMB OF GOD, tu a teraz,“ doplnil frontman Randy Blythe.

Ukrajinská formácia JINJER zverejnila live video skladby „On the Top“ z aktuálnej dosky „Macro“. Video na natáčalo 8. novembra 2019 v Kyjeve.

Slováci GLOOM pracujú na svojom novom albume, ktorý sa bude volať „Awaken“. Pôjde o ich tretiu štúdiovku. Na pulty predajní sa dostane 8. apríla prostredníctvom domácelo labelu Slovak Metal Army. Krst albumu sa uskutoční o niečo skôr, 28. marca v prešovskom klube Stromoradie. Momentálne gothici zverejnili nové lyric video, ktoré je na skladbu „Everything Ends“.

Rožňavčania RENAISSENSE, ktorí sa ako víťazi súťaže Wacken Metal Battle predstavili v roku 2015, vydali v týchto dňoch po dlhých siedmich rokoch druhý štúdiový album „Past in Devotion“. Album vyšiel na vlastné náklady a čoskoro bude dostupný aj aj na streamovacích službách Spotify, iTunes, Apple Music, Tidal a Deezer.

Nové cd „Past in Devotion“ od RENAISSENSE. Zdroj: fb kapely

Metalcoristi AUGUST BURNS RED vydajú 3. apríla u vydavateľstva Fearless Records nový album „Guardians“. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe klipovky „Defender“.

Česká black metalová kapela NOCTURNAL OBEISANCE vydala u vydavateľstva Slovak Metal Army debutový album „Temný rituál hněvu“. Dostupný je vo forme fyzického CD a v tejto chvíli putuje aj do celosvetovej digitálnej distribúcie. Vypočuť si ho ale každý môže na Bandcamp profile Slovak Metal Army.