ANNIHILATOR – Ballistic, Sadistic

ANNIHILATOR vydávajú sedemnástu štúdiovú radovku. Tá prichádza po troch rokoch.

„Ballistic, Sadistic“ je už sedemnástym zárezom kapely. Hlavným zakladateľom skupiny je Jeff Watters – gitarista, spevák, skladateľ a producent. Kapela, ktorá je počas celej svojej kapitoly tak trochu v tieni skupín METALLICA, SLAYER, ANTRHAX či MEGADETH.

ANNIHILATOR – Ballistic, Sadistic

Nehovorím to nijako poľutovaniahodne, beriem to ako fakt. Nič to ale nemení na tom, že novinka ANNIHILATOR je poctivým thrash metalovým albumom. Nie je to však žiadny zásadný album alebo výstrel do výšin, ale je to poctivá robota, ktorá poteší nejedného fanúšika.

Hneď úvodná pieseň „Armed to the Teeth“ je sľubným hitom, ku ktorému bol urobený aj nadpriemerný videoklip s príbehom. Mám rád klipy, ktoré majú hlavu a pätu, a toto je jeden z nich. Tento album má jasnú štruktúru a aj cieľ. Rýchle gitary, perfektné vyhrávky a niekedy až old schoolové refrény zdobia klasiku thrash metalu v roku 2020.

„Psycho Ward“ je asi najsilnejším songom na albume. Perfektné riffy a zdvojené spevy. Veľmi dobré. „Our with the Garbage“ je zase najrýchlejšou piesňou na albume. Novinke v podstate ani nie je čo vytknúť. Možno by to občas chcelo trochu zmenu tempa alebo väčšie prekvapenie v určitých pasážach. Ale možno len nie som zanietený thrasher.

ANNIHILATOR

Všetky skladby sú si veľmi podobné. Aj zvukovo, aj harmonicky ako celok. Je to predsa starý dobrý thrash. Navyše, prečo by mali vymýšľať niečo nové, keď im to tak ide?

„One Wrong Move“ je tak trochu groovy, ale stále je to made in ANNIHILATOR. Hudobníci sa svojich nástrojov zhostili veľmi dobre, všetko je nalinajkované a jasne dané. Sóla sú bezchybné, spev mi niekedy pripomína Davea Mustaina z MEGADETH.

„The End of the Lie“ ukončuje spanilú jazdu kanadských thrasherov, ktorí na novinke nijako neprekvapili, ale ani nijako nesklamali. „Ballistic, Sadistic“je teda dobrý album plný silných melódií. Možno je na ňom málo zvratov, ale o to viac poctivého zvuku. ANNIHILATOR sú thrash metalová legenda, hoci možno nedosiahli pomyselných výšin. Ale to je uhol pohľadu. Fanúšikov tejto kapely novinka istotne poteší.

Hodnotenie autora: 6,5 / 10

Žáner: thrash metal
Krajina pôvodu: Kanada
Vydavateľstvo: Silver Lining Music
Dátum vydania: 22.01.2020
Web: https://www.annihilatormetal.com/
Zostava:
Jeff Waters – gitara, spev
Aaron Homma – gitara
Rich Hinks – basgitara
Fabio Alessandrini – bicie
Tracklist:
Armed to the Teeth (04:26)
The Attitude (04:02)
Psycho Ward (04:40)
I Am Warfare (04:47)
Out with the Garbage (04:27)
Dressed up for Evil (04:41)
Riot (03:36)
One Wrong Move (04:36)
Lip Service (05:49)
The End of the Lie (04:16)
Diskografia:
Alice in Hell – 1989
Never, Neverland – 1990
Set the World on Fire – 1993
King of the Kill – 1994
Refresh the Demon – 1996
Remains – 1997
Criteria for a Black Widow – 1999
Carnival Diablos – 2001
Waking the Fury – 2002
All for You – 2004
Schizo Deluxe – 2005
Metal – 2007
Annihilator – 2010
Feast – 2013
Suicide Society – 2015
For the Demented – 2017
Ballistic, Sadistic – 2020
Definitíva:
ANNIHILATOR vydali ďalší poctivý thrash metalový album, ktorý je plný silných melódií. Chýba mu možno malý moment prekvapenie, ale na strane druhej – ANNIHILATOR už iní zrejme nebudú. Na „Ballistic, Sadistic“ kapela nijako neprekvapila, ale ani nesklamala.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

Odporúčané články