MANOWAR nahrávali DVD, AMARANTHE pracujú na ďalšom albume, Alexi Laiho predstavil novú kapelu

MANOWAR natáčali nové DVD. AMARANTHE v štúdiu. Alexi Laiho (ex-CHILDREN OF BODOM) založil novú kapelu. LAMB OF GOD zverejnili novú skladbu. ABYSMAL DAWN a METAL CHURCH sa hlásia s novými skladbami.

MANOWAR. Zdroj: blabbermouth.net

Americká kapela MANOWAR vystúpila 14. marca na festivale Hell & Heaven Metal Fest v Mexico City. Tento koncert sa rozhodla zvečniť na chystané DVD. Viac podrobností v týchto chvíľach známych nie je.

Švédska formácia AMARANTHE vstúpila no nahrávacieho štúdia, kde pracuje na nástupcovi zatiaľ poslednej radovky „Helix“ z roku 2018. Zatiaľ nepomenovaná novinka by mala vyjsť tento rok u Nuclear Blast Records.

Alexi Laiho (CHILDREN OF BODOM) založil novú kapelu BODOM AFTER MIDNIGHT. Pripojili sa k nemu aj gitarista Daniel Freyberg (ex-CHILDREN OF BODOM), bubeník Waltteri Väyrynen (PARADISE LOST), basgitarista Mitja Toivonen (ex-SANTA CRUZ) a koncertný klávesák Lauri Salomaa. Video predstavenie bandy nájdete na TOMTO ODKAZE.

Američania LAMB OF GOD vypustili do sveta novú skladbu s názvom „Memento Mori“ podporenú aj videoklipom. Spomínaná pieseň pochádza z chystanej štúdiovky „Lamb of God“, ktorá vyjde 8. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Veteráni METAL CHURCH zverejnili novú pieseň „For No Reason“ z kolekcie „From the Vault“ (vychádza 10. apríla u Rat Pak Records). Nájdete na nej doteraz nezverejnené skladby, B-strany z nahrávacej session albumu „Damned If You Do“, tri covery alebo naživo zaznamenané piesne.

Death metalisti ABYSMAL DAWN zverejnili novú skladbu „Soul-Sick Nation“ z dosky „Phylogenesis“. Tá vyjde 17. apríla prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.